Home / NOVOSTI / HRONIKA / Milica Draganović pobjednica je Četvrte “Vaskršnje tucijade”

Milica Draganović pobjednica je Četvrte “Vaskršnje tucijade”

MODRIČA – Milica Draganović, učenica šestog razreda Osnovne škole “Sutjeska”, pobjednica je Četvrte “Vaskršnje tucijade”, koja je večeras održana u organizaciji Crkvene opštine i Svetosavske omladinske zajednice u Modriči.

Модрича - туцијадаNa takmičenju za najjače jaje, održanom u Svetosavskom domu crkve Uspenja presvete Bogorodice u Modriči, učestvovalo je više od 100 takmičara svih starosnih dobi, među kojima su bili najbrojniji učenici osnovnih škola “Sveti Sava” i “Sutjeska” iz Modriče.

Među 20 takmičara, koji su učestvovali u izboru najljepše ukrašenog vaskršnjeg jajeta, žirii je za pobjednika proglasio Aleksandru Jeremić iz Modriče, učenicu devetog razreda Osnovne škole “Sutjeksa”.

Prema mišljenju žirija, drugo mjesto pripalo je Andrei Jeremić, učenici petog razreda Osnovne škole “Sveti Sava”, dok je treće mjesto zauzeo Aleksandar Nenadić, učenik sedmog razreda ove škole.

Nagrade, molitvenik i ikonu, pobjednicima je uručio jerej Stamenko Stanković, sveštenik crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

Модрича - туцијадаTucijadi i izboru najljepšeg vaskršnjeg jajeta prethodilo je pashalno bogosluženje koje je, uz sasluženje 12 sveštenika iz Modriče i Šamca, služio protojerej-stavrofor Jovo Lakić, arhijerejski zamjenik i namjesnik modrički i gradačački.

Pashalno bogosluženje je svečano večernje bogosluženje, koje se služi samo na Vaskrs kada se čitaju Sveta jevanđelja na raznim svjetskim jezicima.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...