Home / NOVOSTI / HRONIKA / SRCEM ZA MODRIČU I UDRUŽENJE ,,DIJABET“ PROTIV DIJABETESA *(FOTO+VIDEO)

SRCEM ZA MODRIČU I UDRUŽENJE ,,DIJABET“ PROTIV DIJABETESA *(FOTO+VIDEO)

Kao što je poznato da je dijabetes jedna od najtežih bolesti danas u svijetu i od koje obolijevaju i stari i mladi. Nažalost sve je češća pojava  da mladi obolijevaju od ove opake bolesti. Kako je 14. Novembar međunarodni dan borbe protiv ove opake bolesti odlučili smo i sami da se uključimo u akciju preventive protiv ove bolesti. S tim u vezi stupili smo u kontakt sa Udruženjem dijabetičara „Dijabet“  i postigli dogovor o saradnju na svim projektima i akcijama u budućem periodu.
Tako je bilo i danas,Udruženje dijabetičara ,,Dijabet“ je organizovalo predavanje i mjerenje sećera i krvnog pritiska u crkvenom domu kod crkve Uspenja Presvete Bogorodice, koju je HO ,,Srcem Za Modriču“ podržala sa  kupovinom trakica za mjerenje sećera. Ovoj akciji je prethodila crkvena liturgija koju su predvodili sveštenici Goran Panjkov i Milorad  Marjanović koji su pozvali narod nakon liturgije da prijeđe u crkvenu salu i podrže ovu akciju.
Prvo su doktori Doma zdravlja Modriča dr Žana Maksimović i dr Mladen Stajić održali predavanja o uzrocima i prevenciji bolesti  dijabetesa  te načinu liječenja. Doktori su izrazili zabrinutost zbog brzog širenja ove bolesti kod mlađe populacije, a kao glavni uzrok toga je nezdrava ishrana kao i fizička ne aktivnost mladog svijeta.

2016-11-14-ho-szm-predavanje-o-diabetesu-16Predsjednik udruženja ,,Dijabet“, Tatjana Mirković izjavila je sledeće:
–  Zahvalila bi se svima koji su pomogli organizaciju ove akcije, prvenstveno  Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem Za Modriču“ i Apoteci ,,Menta“, koji su nam obezbijedili neophodne trakice za mjerenja šećera u krvi, takođe se zahvaljujem Srpskoj pravoslavnoj Crkvi jer su nam ustupili prostor za ovu akciju te naravno doktorima  koji su uvijek sa nama, kao i predstavnicima medija koji su bili prisutni. HO ,,Srcem za Modriču“ su naši novi prijatelji te se radujemo narednim akcijama koje ćemo zajedno sprovesti u narednom periodu.

Na današnjoj akciji prisutni su bili i naši članovi Mitar Kršić, Milica Stefanović  i Saša Zarić koji je ovom prilikom izjavio:
–  Dijabetes je teška i opaka bolest koja hara svijetom. Nažalost za sada nema lijek za nju ali postoje lijekovi  koji omogučuju čovjeku normalan život. Svrha današnje akcije jeste upravo da pokušamo preduhitriti tu bolest jer mjerenjem šećera u krvi možemo otkriti koje bi osobe mogle imati problema sa bolesti, pa kako kaže narodna izreka ,,Bolje spriječiti nego lijećiti“. HO,,Srcem za Modriču“ svakom akcijom širi svoje djelovanje tako smo i danas u naš rad dodali još jedan vid pomoći Modričanima i tu ne stajemo jer spremamo nove akcije. Pozivamo sva udruženja sa prostora opštine Modriča, a koja žele saradnju sa nama da stupe u kontakt sa nama pute fb stranice ili lično putem telefona.

Današnju akciju podržala je i moto grupa „Noćni vukovi“  odjeljenje Modriča, koji su ovom prilikom izrazili želju da sarađuju sa HO,,Srcem za Modriču“ u svim akcijama u kojima mogu sarađivati kako bi Modriču napravili ljepšom i boljom za život svih građana naše opštine.

Vaša Srcem za Modriču

2016-11-14-ho-szm-predavanje-o-diabetesu-17

 

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...