Home / NOVOSTI / HRONIKA / “Srbski pravoslavni pojci” održali koncert za Sofiju *(FOTO)

“Srbski pravoslavni pojci” održali koncert za Sofiju *(FOTO)

MODRIČA – Članovi hora “Srbski pravoslavni pojci” iz Beograda održali su u Srpskom kulturnom centru u Modriči humanitarni koncert pod nazivom “Humanitarno veče za Sofiju”, radi prikupljanja novčanih sredstava za liječenje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke.

Sekretar Slobodarskog pokreta Modriča, organizatora humanitarne večeri, Ranko Todorović rekao je Srni da je od ulaznica prikupljen iznos od 800 KM koji će, uz 200 KM donatorskih sredstava članova Pokreta, biti uplaćen na Sofijin račun.

– Sredstva su naš doprinos akciji koju za malu Sofiju, širom Republike Srpske, provodi Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” iz Banjaluke – rekao je sinoć Todorović.

On je izrazio zadovoljstvo odzivom građana Modriče, posebno mladih koji su svojim prisustvom iskazali želju da Sofija, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, dobije potrebnu ljekarsku pomoć i ozdravi.

Модрича - "Хуманитарно вече за СофиMarko Kačarević, osnivač hora “Srbski pravoslavni pojci” je rekao da članovi hora rado učestvuju u humanitarnim akcijama kojim ljudi na ovim prostorima potvrđuju humanost.

– Drago mi je da smo Slobodarskom pokretu Modriča pomogli da uspješno organizuje humanitarno veče – rekao je Kačarević.

On je istakao da se “Srbski pravoslavni pojci” bave očuvanjem srpske-duhovne, nacionalne, etno i starogradske muzike i da je NJegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej dao Blagoslov da “Srbski pravoslavni pojci” od 2012. godine postanu i zvanični čuvari srpske muzičke baštine.

Na koncertu, pred oko 250 posjetilaca, nastupila su “a kapelo” tri, od ukupno 13 članova hora.

Humanitarno veče je četvrta humanitarna akcija koju je Slobodarski pokret, od osnivanja prije godinu dana, organizovao u Modriči.

Članovi Slobodrskog pokreta, koji je u fazi registracije kod nadležnog suda u Republici Srpskoj, jesu modrički srednjoškolci.

Izvor: Glas regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije.
Fotografije snimio Zlatko Huravik, Studio MDINFO PRODUKCIJA  s.p. Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...