Home / NOVOSTI / HRONIKA / Registrovano više od 2.000 oboljelih od dijabetesa

Registrovano više od 2.000 oboljelih od dijabetesa

MODRIČA – U Domu zdravlja u Modriči registrovano je više od 2.000 oboljelih od dijabetesa, rekao je član Udruženja “Modriča dijabet” ljekar Mladen Stajić.

Stajić je ukazao na vezu između depresije i dijabetesa, kao bolesti koje jedna drugu pogoršavaju i zbog čega dijabetičari imaju kraći životni vijek.

– Brz i stresan način življenja najčešći su uzročnici ove dvije bolesti – istakao je Stajić na sinoćnjem predavanju o “Dijabetesu i depresiji”, koje je održano u Srpskom kulturnom centru Modriča povodom Svjetskog dana zdravlja 7. aprila.

On je kao preventivu savjetovao redovnu kontrolu krvnog pritiska i šećera u krvi, kao i zdravu ishranu, mnogo šetnje u prirodi i izbjegavanje stresnih situacija.

Predsjednik Udruženja “Modriča dijabet” Tatjana Mirković rekla je da ovo udruženje, od kako je osnovano prije dvije godine, ima 200 registrovanih lica koja su oboljela od dijabetesa.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...