Home / NOVOSTI / HRONIKA / Slobodan Ćustić izveo monodramu “O glumatanju” *(FOTO)

Slobodan Ćustić izveo monodramu “O glumatanju” *(FOTO)

MODRIČA – Dramski umjetnik Slobodan Ćustić izveo je u Modriči svoju monodramu “O glumatanju”, koja predstavlja biografski opis njegovog života od rođenja u Osinji kod Dervente do danas.

Ćustić je rekao da je u Modriči prvi put i da mu je zadovoljstvo igrati pred punom salom Srpskog kulturnog centra.

Tokom dva časa sinoćnje predstave, Ćustić je na duhovit način pričao o životnim putevima kojima mladi ljudi, suprotno svome izboru, idu po želji i savjetima roditelja.

Svoju želju da postane hirurg, glumac provlači kroz cijelu predstavu. U monodrami je do u detalja opisana i beskrajna ljubav, mnogo truda, te jake veze koje je uložila njegova majka da bi ga usmjerila na, po njenom mišljenju, najbolji put koji nije i njegov izbor, a to je da postane građevinac.

Ćustić publiku upoznaje o svom školovanju, završenoj građevinskoj školi, molerskom zanatu, uspješno položenom prijemnom ispitu u Beogradskom dramskom pozorištu.

On u predstavi priča da je položio prijemni ispit na kojem je za 12 mjesta konkurisalo 720 kandidata, da je već u prvoj godini studija snimio prvi film, da je postao poznat široj publici po ulozi Bećira u filmu “Kuduz”.

Glumac se sjetio i filma “Praznik u Sarajevu”, u kojem je glumio sa Nikolom Nikićem, poznatim fudbalerom iz Modriče, te kako su se redale brojne pozorišne i uloge na filmu, ali i o tome kako je i dalje želio da postane hirurg.

Na kraju predstave, presijecanjem pupčane vrpce, koje je lično obavio pri rađanju najmlađeg, petog djeteta – kćerke, Ćustić na trenutak ostvaruje san – osjeća se kao hirurg.

Govoreći o poruci predstave, Ćustić kaže da su upornost, ljubav i dostojanstvo jedini pravi razlozi za život.

Модрича - Ћустић одушевио публикуOkupljenima u sali, koji su ga nagradila dugim aplauzom, Ćustić je poručio da vole svoju djecu i da im, umjesto usmjeravanja, pomognu na životnom putu koji su sami izabrali.

Ćustić je naglasio da su ljubav, poštovanje, vjerovanje i dostojanstvo, ne samo u porodici, put do uspjeha i osnovni smisao življenja.

Dejan Stojanović, direktor Srpskog kultrunog centra Modriča, najavio je da će ova kulturna ustanova u ovoj godini svakog mjeseca organizovati po jednu pozorišnu predstavu.

– Više od 200 posjetilaca, među kojima najviše djece, uživalo je u predstavi, i to je povod da takav užitak Srpski kulturni centar, ljubiteljima pozorišta, omogući barem jednom mjesečno – rekao je Stojanović.

Izvor: Glas regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije.
Fotografije: MD INFO PRODUKCIJA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...