Home / NOVOSTI / BiH / Saradnja UG “Budućnost” i medija u projektu oporavka i zaštite zajednica pogođenih poplavama

Saradnja UG “Budućnost” i medija u projektu oporavka i zaštite zajednica pogođenih poplavama

Koliko je medijsko izvještavanje važno, sa čime se novinari i novinarke sureću kada je u pitanju izvještavanje u kriznim situacijama, kao i šta oni, koji su bili među prvima na terenu kada su Bosnu i Hercegovinu 2014. godine zadesile poplave, misle o reakcijama i akcijama vlasti, institucija i civilnog sektora bile su samo neke od tema radionice za medije održane od 27. do 29. januara ove godine.

Radionica je održana u okviru projekta “Uspostavljanjem održivih modela saradnje i koordinacije – do efikasnijeg sistema zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama” koji se provodi u opštinama Šamac, Vukosavlje i Domaljevac, a učesnici su bili predstavnici medija iz opština obuhvaćenih projektom.

Razgovarano je i o Strategiji informisanja koju će Udruženje građana “Budućnost” izraditi u okviru ovog projekta i drago nam je što smo se svi zajedno usaglasili da predstavnici Civilne zaštite, Doma zdravlja, Opštine, Policije, Veterinarske službe, Vodovoda, Elektrodistribucije, NVO sektora i mediji moraju da razviju saradnju još bolje komunikacije, kako bi reakcija u kriznim situacijama, poput poplava iz 2014. godine, bila na većem nivou, a sve sa ciljem zaštite građana i lokalnih zajednica koje su suočene sa nekom od prirodnih katastrofa.

Pored saradnje sa medijima kroz radionice u okviru ovog projekta planirane su i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola kako bi znali šta mogu da učine i kako mogu da pomognu prilikom neke od prirodnih katastrofa, ekološke lokalne akcije čiščenja, saniranje sektorskih ambulanti u mjesnim zajednicama iz tri opštine obuhvaćene projektom, radionice i obuke fizičkih lica za izradu biznis plana, kao i podsticaj za realizaciju planova, edukacije profesionalaca, itd.

Projekat finansira Evropska unija.

 

Izvor: UG Budućnost

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...