Home / NOVOSTI / HRONIKA / Skupština opštine Modriča – 35. sjednica *(VIDEO)

Skupština opštine Modriča – 35. sjednica *(VIDEO)

U Plavoj sali Srpskog kulturnog centra,  29. oktobra 2020. godine održana je 35. sjednica Skupštine opštine Modriča. Sjednici  je prisustvovalo 14 odbornika. Na početku sjednici predsjednik Skupštine Velibor Cvijić je upoznao prisutne da  Klub odbornika Srpske demokratske stranke neće prisustvovati sjednici, zbog bojazni od virusa korona, te je zbog trenutne epidemiološke situacije opravdao njihov izostanak. Sjednica je održana u skladu sa strogim poštivanjem mjera preporučenim od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Jednoglasno je usvojen sljedeći

D n e v n i   r e d:

 1. Izvod iz zapisnika sa 34. redovne sjednice Skupštine opštine Modriča od 24.09.2020. godine;
 2. Razmatranje i donošenje Rješenja o razrješenju dužnosti načelnika odjeljenja Komunalne policije;
 3. Razmatranje i donošenje Rješenja o imenovanju vršioca dužnosti načelnika odjeljenja Komunalne policije;
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Rebalansa budžeta opštine Modriča za 2020. godinu;
 5. Razmatranje i donošenje Odluke o izvršenju Rebalansa budžeta opštine Modriča za 2020. godinu;
 6. Razmatranje Izvještaja o korištenju budžetske rezerve za period 01.01.-30.06.2020. godine;
 7. Razmatranje Nacrta budžeta opštine Modriča za 2021. godinu;
 8. Razmatranje Informacije o odnosima sa javnošću i informisanju građana;
 9. Razmatranje Informacije o zdravstvenom stanju životinja na području opštine Modriča za 2019. godinu;
 10. Razmatranje Izvještaja o upisu učenika u osnovne i srednjoj školi u školskoj 2020/21. godini, sa osvrtom na uspjeh učenika, stanje kadrova, materijalni položaj škola i opremljenost područnih osnovnih škola;
 11. Prijedlozi, inicijative i pitanja odbornika
 12. Razno.

Na današnjoj sjednici, nakon podnošenja ostavke razriješen je dužnosti dosadašnji načelnik odjeljenja Komunalne policije Branislav Đurić, a imenovan vršilac dužnosti načelnika Čedo Tripić.

Sve  tačke dnevog reda vezane za budžet tekuće godine, kao i Nacrt budžeta za 2021. godinu jednoglasno su usvojene.

„Zbog situacije izaavane virusom korona imali smo znatno umanjene prihode. Morali smo uspostaviti određenu ravnotežu da bi ostvarili uštede u budžetskoj potrošnji. Situaciju je olakšao transfer od Fonda solidarnosti.Imali smo dugoročno zaduženje gdje smo ostvarili pravo na emisiju obveznica i ostvarili emisionu premiju od 204.000 KM.`Ovim rebalansom umanjenje buta iznosi približno 340.000 KM. Ako tako završimo godinu, obzirom na situaciju možemo biti zadovoljni. Nacrt budžet  za iduću godinu smo nastojali napraviti što bolje i ispravnije. Kada posle izbora dođu novi ljudi on će vjerovatno pretrpjeti određene promjene“, istakao je načelnik Odjeljenja za finansije Borislav Gvozden.

„Održali smo sjednicu sa kvorumom od 14 odbornika.Poremetila nas je situacija sa korona virusom. Skoro pola odbornika je opravdano odsutan. Usvojili smo bitne odluke za našu lokalnu zajednicu. Tačke vezane za budžet su sve usvojene.  Treba da sačekamo određena izjašnjenja od strane Centralne izborne komisije i Ministarstva uprave i lokalne samouprave vezano za naše mandate i da li imamo mogućnost zasijedanja u novembru i decembru. Epidemiološkla situacija će takođe diktirati razvoj događaja.

Informacija o odnosima sa javnošću i informisanju građana jednoglasno je usvojena, kao i Informacija o zdravstvenom stanju životinja na području opštine Modriča za 2019. godinu, uz zaključak Savjeta za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Izvještaj o upisu učenika u osnovne i srednjoj školi u školskoj 2020/21. godini, sa osvrtom na uspjeh učenika, stanje kadrova, materijalni položaj škola i opremljenost područnih osnovnih škola takođe je jednoglasno usvojen, nakon obraćanja i dodatnih pojašnjenja direktorice SŠC „Jovan Cvijić“ Novke Marković.

Pod tačkom razno novoizabrani vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije Čedo Tripić zahvalio se odbornicima na imenovanju, a odbornik Vid Stojanović ma dosadašnjoj saradnji u Skupštini opštine.

Sjednica je završena u 10.40 časova.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...