Home / NOVOSTI / HRONIKA / Realizacija infrastrukturnih projekata

Realizacija infrastrukturnih projekata

Načelnik opštine Mladen Krekić obišao je danas, 29. oktobra lokacije gdje su toku radovi na izgradnji saobraćajnica i trotoara kod Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i novog vrtića,  te asfaltiranje parking mjesta kod SŠC „Jovan Cvijić“.

Radi se o  realizaciji  sljedećih projekata:

  1. Izgradnji trotoara i autobuskog proširenja u ulici Đure Jakšića. U sklopu projekta biće izgrađeno i dječije igralište kod kafeterije – novog vrtića.

Vrijednost projekta:105.284,80 KM

Investitor: opština Modriča

Izvođač radova: „Balegem“ d.o.o. Gradačac

Realizacijom projekta olakšaće se pristup djeci, roditeljima i zaposlenima koji koriste usluge Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, Dječijeg vrtića „Naša   radost“ i Kafeterije.

  1. Asfaltiranju parkinga kod Srednjoškolskog centra „Jovan Cvijić“

Vrijednost radova: 16.541,46 KM

Izvođač radova: „Balegem“ d.o.o. Gradačac.

  1. Završena je rekonstrukcija Berlinske ulice u MZ Modriča 1

Vrijednost radova: 147.941,35 KM

Investitir: opština Modriča

Dužina dionice: 1 000 metara

Izvođač radova: „Doboj putevi“ d.o.o. Doboj Jug.

Berlinska ulica proteže se pored Gradskog stadiona, Kulturno-sportskog  centra, novog Dječijeg vrtića, Kafeterije, DSŠC „Jovan Cvijić“, a vodi do MZ

Modriča 3, koja broji 570 domaćinstava.

„Danas ćemo obići par malih gradilišta koji su vezani za poboljšanje uslova rada SŠC „Jovan Cvijić“, Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, novog vrtića i Kafeterije. Omogućiće se djeci, njihovim roditeljim, kao i zaposlenima u ovim ustanovama lakši prilaz objektima. Zahvalio bih se  građanima Modriče jer ovo je želja i investicija svih nas zajedno. Svakako da realizacijom ovakvih projekata poboljšavamo kvalitet življenja na području naše lokalne zajednice“, istakao je načelnik Krekić.

„Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama otvoren je prije pet godina. Izgradnja saobraćajnica i parkinga oko Centra  i vrtića omogućiće lakši pristup djeci, roditeljima, kao i nama zaposlenima“, rekao je Siniša Popović, logoped u Dnevnom centar za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa.

„Radujemo se što će danas biti asfaltiran parking ispred naše škole. Prije par godina smo u više navrata aplicirali za ovaj projekat  i evo došlo je vrijeme da se sredstvima opštine Modriča realizuje.  Značiće puno za sve koji dolaze u školu, a i za izgled škole. Jutros smo dobili saopštenje od nadležnog Ministarstva da će se sljedeće sedmice najvjerovatnije potpisati ugovor vezano za projekat energetske efikasnosti – utopljavanje naše škole. Zajedno sa Opštinom na njemu radimo tri godine. Dobićemo novu stolariju, izolaciju i novu kotlovnicu. Sa mazuta, koji je štetan prelazimo na drvo i pelet“, izjavila je Novka Marković.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...