Home / NOVOSTI / HRONIKA / Potpisani ugovori sa korisnicima plastenika

Potpisani ugovori sa korisnicima plastenika

U Skupštinskoj sali opštine Modriča, 26. oktobra 2020. godine potpisani su  ugovori sa šest korisnika, kojima su dodijeljeni plastenici u sklopu projekta „Podrška nezapsolenim licima“.

Projekat realizuje Kulturno-umjetničko društvo „Zoran Tomušilović, Dugo Polje -Botajica“, kroz provođenje projekta „Podrška inicijativama za suzbijanje štete izazvane virusom COVID-19“ podržanog iz Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). Projekat finansira Evropska unija, a provodi UNDP.

Cilj projetka je smanjenje negativnih uticaja izazvanih virusom korona kroz obezbjeđenje uslova za samozapošljavanje nezaposlenih lica sa područja opštine Modriča. Izvršena je dodjela i montaža šest plastenika sa sistemom za navodnjavanje površine 50 m2. Za odabrane korisnike je održana i jednodnevna obuka na temu proizvodnje povrća u plastenicima. Obuku je držala Sida Tomić službenik Odsjeka za poljoprivredu opštine Modriča. Navedena obuka je omogućila korisnicima osnovno znanje za upotrebu plastenika i pružila uslove za moguće samozapošljavanje članova porodice izabranih korisnika, na osnovu kojih će moći ostvariti prihode i obezbijediti egzistenciju za svoju porodicu.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...