Home / NOVOSTI / HRONIKA / SIPA zaplijenila veće količine oružja u Modriči, jedno uhapšeno

SIPA zaplijenila veće količine oružja u Modriči, jedno uhapšeno

MODRIČA – Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su u okviru predmeta kodnog naziva “Jasen”, na području Modriče otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Modriči i Okružnog javnog tužilaštva Doboj, policijki službenici SIPA izvršili su pretres jedne lokacije na području Modriče.

Tokom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 12 ručnih bombi, dvije minobacačke granate 60 mm, puškomitraljez M72, poluautomatska puška, dvije lovače puške bez odobrenja, 477 komada municije kalibra 7,62 mm, 94 komada pištoljske municije, 37 komada lovačke municije (patroni), vojna oprema (okviri za municiju, ambalaža i drugo) i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Jedna osoba je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala”.

Uhapšena osoba je privedena u službene prostorije SIPA radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predata na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Navedene aktivnosti realizovane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...