Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sedmi međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva Tarevci 2016 *(FOTO+VIDEO)

Sedmi međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva Tarevci 2016 *(FOTO+VIDEO)

Sedmi međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva Tarevci 2016  otvoren je 21. jula 2016. godine u Mjesnoj zajednici Tarevci. Sajam će trajati tri dana, do 23. jula 2016. godine. Prvog  dana Sajma održana je izložba slika akademskog slikara Kemala Širbegovića rođenog u Modriči, koji od 1972. godine radi i stvara u Parizu. Održano je i naučno savjetovanje na temu “Lokalni ekonomski razvoj – stanje i kako ga poboljšati: korištenje potencijala za razvoj inovativnog i konkurenskog ruralnog turizma” u okviru koga je obrađeno više tema.

Otvaranju Sajma prisustvovali su savjetnik ministra za turizam u Ministarstvu trgovine i turizma dr Aleksandar Đurić, zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić,  načelnik odjeljenja za opštu upravu Bosa Novaković te brojni predstavnici opština i turističkih organizacija iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i susjednih država.

sajam_terevci_2016_01Organizator Sajma je Opšta poljoprivredna zadruga „Tarevci“, a suorganizatori su Opština Modriča, Mjesna zajednica Tarevci, Zadružni savez Republike Srpske, Zadružni savez BiH, Turistička organizacija opštine Modriča, Razvojna agencija opštine Modriča, Udruženje povratak, posao i opstanak u modričkoj regiji, Udruženje „4T“ Tarevci i Udruženje žene Modriče. Generalni pokrovitelj Sajma je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, a sponzori su Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Vlada Tuzlanskog kantona Ministarsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Dgugog dana sajma planirano je održavanje praktično – teoretske obuke za unapređenje proizvodnje voćnih kompota i brendiranje prehranbenih proizvoda i održavanje okruglog stola  “Lokalno ekonomski razvoj – stanje i kako ga poboljšati: korištenje potencijala Regije za proizvodnju autohtonih prehrambenih proizvoda za ino tržišta”.

Trećeg dana sajma je predviđeno svečano stavljanje u funkciju proizvodnih kapaciteta I faze Agro-biznis centra Tarevci, smotra kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, predstavljanje svih izlagača na Sajmu, takmičenje u aranžiranju izložbenih štandova i narodno veselje uz nastup KUD-a “Ševko Avdić” Tarevci.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video i abum slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, a mi ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je od TVK3.
Album slika smo mi snimili kako uobičavamo “na svoj način”.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...