Home / NOVOSTI / REGIJA / Savićević o Kosovu:Tvrdnje Albanaca su izmišljotina

Savićević o Kosovu:Tvrdnje Albanaca su izmišljotina

Dejan Savićević, legenda jugoslovenskog fudbala, izjavio je da su tvrdnje albanskih medija da je podržao prijem Kosova u UEFA izmišljene i senzacionalističke.
“Stav Fudbalskog saveza Crne Gore po ovom pitanju bio je principijelan, odnosno da se mora poštovati Statut UEFA, što se nije desilo u ovom slučaju. U pravcu poštovanja odredbi Statuta išla je i moja diskusija na Kongresu. Razne dezinformacije koje su se pojavile u pojedinim medijima nakon glasanja na Kongresu, a koje se odnose na stav FSCG po pitanju prijema FS Kosovo u članstvo UEFA, izmišljene su i proizvod senzacionalističkog nagađanja tih medija”, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore za sajt FSCG.

Podršku Savićeviću pružio je i predsjednik FSS Tomislav Karadžić riječima da je on legenda srpsko-crnogorskog fudbala i da je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, javno, za govornicom Kongresa branio stav FSS. Evropska fudbalska unija je, nasuprot sopstvenom Statutu, primila Kosovo kao svoju 55. članicu.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...