Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pokloni za prvačiće *(FOTO+VIDEO)

Pokloni za prvačiće *(FOTO+VIDEO)

Povodom početka školske godine u modričkim osnovnim školama svake godine organizuje se prijem za novu generaciju prvačića. Danas, 4. septembra načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić i načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević posjetili su  Osnovnu školu „Sutjeska“ poželjeli prvačićima srećan početak školovanja i uručili skromne poklone.

Učenici prošlogodišnjeg prvog razreda su priredili prigodan program u čast prvačića.

U školskoj 2019/2020. godini u prvi razred upisano je  ukupno 167 učenika, od čega je u Osnovnu školu  „Sutjeska“ upisano 73 učenika, a u Osnovnu školu „Sveti Sava“ 94 učenika.

„Počela je nova školska godina a ova škola se može pohvaliti sa pet učenika više u odnosu na prošlu godinu. Volio bih da ih je  mnogo više ali je bitno da nije došlo do pada. Mi iz lokalne zajednice tradicionalno obilazimo osnovne škole, zaželimo  prvačićima srećan i uspješan polazak u školu a naravno i ostalim učenicima“, istakao je načelnik Krekić.

„Ove godine u našu školu upisana su 73 đaka prvaka. Za njih su učenici drugog razreda pripremili program koji je sadržavao ples, ritmiku i recitacije. Ono što su naučili u toku prvog razreda prenijeli su novoj generaciji učenika“, rekla je Zorica Vasiljević, direktorica OŠ „Sutjeska“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...