Home / NOVOSTI / HRONIKA / Šampioni Modričanke i Brčaci *(VIDEO)

Šampioni Modričanke i Brčaci *(VIDEO)

MODRIČA – Na petom turniru u odbojci na pesku, učestvovalo je 17 ekipa, od kojih četiri ženske i 13 muških iz Brčkog, Pelagićeva, Vukosavlja, Prijedora, Odžaka i Modriče. Najuspešnije u ženskoj konkurenciji bile su ekipa „Mame“, Nada Peulić i Jovana Bozoljac iz Modriče. One su bile bolje od ekipe „Nak’  nešto“,koje su činile takođe Modričanke Dijana Vidović i Milana Božić.

„Bilo je, pre svega, zanimljivo. Borili smo se za prvo mesto sa našim drugaricama iz kluba. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan i da će se održavati svake godine“, rekla je Nada Peulić.

U muškoj konkurenciji prvo mesto zauzela je ekipa „Anegdote“ iz Brčkog za koju su igrali Drago Teodorović i Nemanja Tomić. Oni su savladali u finalu sa 2:0, takođe Brčake Jasmina Končalovića i Muharema Martinovića koji su igrali za  ekipu„Šmitran“.

„Kada je u pitanju Republika Srpska, u Modriči se počela igrati odbojka na pesku pre 16 – 17 godina kada smo mi bili dečaci. Baš mi je drago da je ovaj  turnir organizovan kao nastavak te lepe tradicije. Turnir je dobro organizovan i očekujem poziv i iduće godine“,  rekao je posle pobede Drago Teodorović.

mo pesak

Pehari i nagrade

Pobedničke ekipe u obe konkurencije dobile su pehar i nagrade u iznosu od po 200 maraka, dok su drugoplasirane nagrađene sa 100 maraka. Uspešni organizator petog po redu turnira u odbojci na pesku bili su zajednički muški i ženski odbojkaški klub Modriča.

„Ovaj turnir će od naredne godine biti uvršten u kalendar takmičenja OSRS i OSBiH. Turnir je realizovan u  okviru projekta „Razvoj odbojke na pesku u BiH“. Tako je uz Sportsku dvoranu napravljen za mesec dana novi teren. OSBiH donirao je opremu, mreže, stubove, trake za teren i sudijsku stolicu. Još je u planu da se uradi tribina za gledaoce i reflektori“, rekao je  Jovan Mišić, predsednik ŽOK“Modriča“.

Pokrovitelj turnira bila je opština Modriča zajedno sa modričkim privrednicima. Tako su brojni sponzori turnira obezbedili celodnevni roštilj i točeno pivo za učesnike i posetioce turnira.

Autor: Slađan Jeremić
Izvor: SPORTDC

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...