Home / NOVOSTI / MODRIČA / Sajam rukotvorina „TRADICIJA I JA“ *(VIDEO)

Sajam rukotvorina „TRADICIJA I JA“ *(VIDEO)

U organizaciji Turističke organizacije Modriča, 04. decembra 2014. godine u Srpskom kulturnom centru otvoren je dvodnevni sajam rukokotvorina „Tradicija i ja“. Otvaranju Sajma koji se organizuje sedmu godinu  prisustvovali su izlagači i brojni gosti iz Modriče i okoline.

Načelnik opštine Mladen Krekić  je poželio dobrodošlicu prisutnima i zvanično otvorio Sajam. Manifestaciju su svojim nastupom uveličali mališani Dječijeg obdaništa „Naša radost“ i članovi Amaterske scene mladih.

„Presrećan sam jer je ovaj Sajam svake godine sve  posjećeniji. Zadovoljan sam jer imamo šta pokazati.  Izlagači rado izlažu svoje proizvode na Sajmu prikazujući našu tradiciju, a građani ga posjećuju jer znaju da će nešto lijepo i korisno vidjeti.  Danas će biti predstavljeno kako se  proslavlja Krsna slava, a sledeće godine će biti nešto drugo poštujući tradicije svih,“ rekao je načelnik Krekić.

Tema ovogodišnjeg Sajma je Slava u pravoslavnoj religiji. Cilj manifestacije je stvaranje etnološkog turističkog proizvoda i povezivanje izrađivača rukotvorina sa potencijalnim tržištem. Izložba je prodajnog karaktera, na kojoj se mogu vidjeti ručno izrađeni proizvodi od vune, stakla, konca, pruća, drveta i drugog. Učešće na sajmu uzelo je preko dvadeset izlagača iz  Modriče, Bijeljine, Broda, Šamca, Dervente i Teslića.

Prvog dana Sajma organizovana je edukativna radionica “Stari zanati-obućar” i predavanje na temu “Slava u pravoslavnoj religiji Srba”.

„Ova manifestacija će u budućnosti sigurno zahtijevati veći prostor jer će imati više učesnika. Turistička organizacija Modriče predano radi na ovome da svake godine ima sve više i više učesnika, čak i prekograničnih. Zahvalili bi smo se kao Turistička organizacija RS lokalnoj zajednici, posebno načelniku što pruža finansijsku podršku koja je potrebna Turističkoj organizaciji Modriče,“ izjavila je Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske.

“Na manifestaciji „Tradicija i ja“ ove godine imamo oko 23 izlagača. Specifičnost ovogodišnjeg sajma jeste da pokažemo običaj jedne tradicije slavljenja slave na našim područijima,“ rekla je Aleksandra Tošanović, direktorica Turističke organizacije opštine Modriča.

U sklopu manifestacije 05. decembra 2014. godine u 19 časova održaće se koncert na kome nastupaju Etno grupa „Vida“ Modriča,  KUD „Zavičaj“ i Orkestar harmonika OŠ „Aleksa Šantić“ Ugljevik.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Nadodajemo video prilog K3 televizije:

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...