Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“ *(FOTO+VIDEO)

Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“ *(FOTO+VIDEO)

U Srpskom kulturnom centru, 6.  decembra 2019. godine  otvoren je Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“ i trajaće dva dana . Organizator sajma je Turistička organizacija opštine Modriča. Otvaranju Sajma  prisustvovali su načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, izlagači i brojni gosti iz Modriče i okoline.

Dobrodošlicu prisutnima je poželio načelnik opštine Mladen Krekić  i zvanično otvorio Sajam. Manifestaciju su svojim nastupom uveličali mališani JPU „Naša radost“.

“Svake godine ova sala je sve punija. Ne smijemo dozvoliti da naša tradicija padne u zaborav a organizovanjem ovakvih manifestacija ćemo to i postići. Cilj nam je da se tradicija prenosi na nove generacije. Svi izlagači su u ove proizvode unijeli dio sebe i svoje duše, što ja izuzetno cijenim. Uvijek je ovdje puno djece što me raduje.  Zahvalio bih se vrtiću koji sa svojom djecom uvijek upotpuni ovu manifestaciju“, rekao je načelnik Krekić.

Cilj manifestacije je podizanje starih zanata iz zaborava i prenošenje na mlađe generacije, te stvaranje etnološkog turističkog proizvoda i povezivanje izrađivača rukotvorina sa potencijalnim tržištem. Izložba je prodajnog karaktera, mogu se vidjeti ručno izrađeni proizvodi od vune, stakla, konca, pruća, drveta i drugog. Učešće na sajmu uzelo je  38 izlagača iz  Modriče, Doboja, Šamca, Dervente, Broda,Teslića, Gradačca i Laktaša.

Prvog dana Sajma održaće se  radionica za izradu opanaka.

„ Iz godine u godinu Turistička organizacija povećava broj manifestacija koje organizuje s ciljem da podstakne razvoj turizma. Prvi put na Sajmu imamo izlagača iz Laktaša koji izrađuje kožne opanke. Smatramo da kroz ovakve manifestacije možemo doprinijeti da stari zanati postanu turistički proizvod prepoznatljiv za Republiku Srpsku”, izjavila je Aleksandra Tošanović, direktorica Turističke organizacije Modriča.

U sklopu manifestacije 7. decembra 2019. godine  održaće se koncert Etno grupe „Trag“ iz Banja Luke.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video ćemo uskoro postaviti…

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...