Home / NOVOSTI / HRONIKA / Realizacija Projekta CEB 2 *(VIDEO)

Realizacija Projekta CEB 2 *(VIDEO)

Načelnik opštine Mladen Krekić održao je 6. decembra 2019. godine sastanak sa VD direktora Republičkog Sekretarijata za raseljena lica i migracije  Markom Aćićem. Sastanku su prisustvovali pomoćnik direktora Dragan Juričević, zamjenik načelnika Nikola Savić i načelnica Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu i opštu upravu Bosa Novaković.

Tema sastanka je realizacija Projekta CEB 2, zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja. Projekat se realizuje u dvije faze.

Prva faza, Pod-projekat 137 je realizovan 2018. godine izgradnjom 22 stambene jedinice za samce koji su bili korisnici kolektivnog centra i alternativnog smještaja. Korisnici, njih 22, su useljeni u tipske stambene jedinice površine 33,11 m2 sa ostavom i terasom od 11,35 m2 što ukupno iznosi 44,46 m2. Nakon useljenja korisnika Kolektivni centar je zatvoren. Izgradnja objekata koštala je ukupno 1.313.266,41 KM, a finansirala je Vlada Republike Srpske kreditnim sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope. Opština Modriča je obezbijedila lokaciju, projektno-tehničku dokumentaciju i infrastrukturne priključke, ukupne vrijednosti 185.650,50 KM

Druga faza, Pod-projekat 138 obuhvata izgradnju stambene zgrade od 15 stanova,  prizemljem i dva sprata (P+2)  te pomoćni objekat sa ostavama. Stanovi su namijenjeni za 15 višečlanih porodica, korisnike alternativnog smještaja. Zgrada je izgrađena. U toku je priprema zgrade za fasadu, stolarija je postavljena, unutrašnjost izmalterisana, a preostali su unutrašnji fini građevinski radovi. Izvođač radova je grupa ponuđača čiji je nosilac posla „Braća Mićić“ d.o.o.Modriča, a u radove su uvedeni 27. juna 2019. godine. Rok za završetak radova je 350 kalendarskih dana. U toku je izrada projekta opremanja višeporodičnog stambenog objekta.  Pomoćni objekat sa ostavama je izgrađen.

Po završetku sastanka u zgradi opštine delegacija je obišla gradište višeporodičnog stambenog objekta sa 15 stanova i useljeni kompleks od 22 stambene jedinice.

„Danas smo sa načelnikom Krekićem razgovarali o projektima koji su u toku vezano za partnerstvo sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije. Imali smo priliku da se na licu mjesta uvjerimo kako teku radovi na završetku stambenog objekta koji se gradi u Modriča i veoma smo zadovoljni. Vrijednost radova je oko 1,133.000 KM.  U zgradu će biti smještena interno raseljena i izbjegla lica sa revidirane konačne liste utvrđene od strane opštine Modriča i Sekretarijata. Zgrada će biti u vlasništvu Opštine a lica smještena u stanove će imati pravo korištenja stambene jedinice bez ostvarivanja prava vlasništva. Na ovaj način provodimo politiku Vlade zasnovanu na Zakonu o socijalnom stanovanju. Ovo je jedan od dobrih primjera pozitivne saradnje sa opštinom Modriča“, rekao je gospodin Aćić.

„Zahvalio bih se direktoru na dolasku. Zajedničkom saradnjom činimo humana djela jer zbrinjavamo lica koja do sada nisu imala svoj krov nad glavom. Realizacijom ovog projekta rješavamo problem alternativnog smještaja. Na obostrano zadovoljstvo prošle godine smo uselili 22 lica u individualne stambene jedinice a u narednom periodu ćemo zbrinuti još 15 višečlanih porodica“, rekao je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...