Home / NOVOSTI / HRONIKA / KUD “Modriča” učestvovalo na smotri folklora u Srbiji *(FOTO+VIDEO)

KUD “Modriča” učestvovalo na smotri folklora u Srbiji *(FOTO+VIDEO)

Povodom učešća KUD “Modriča na 8. međunarodnoj smotri folklora koja je održana  01. decembra ove godine na Zlatiboru u Srbiji, njihova članica Sanja Popović dostavila je za portal modričainfo kraću izjavu i album slika a to sve navodimo u nastavku, u cjelosti.

1. decembra ove godine, veterani Kud-a “Modrič”a iz Modriče su po prvi put učestvovali na 8.međunarodnoj smotri folklora održanoj na jednoj od najljepših srpskih planina kao i turističkoj destinaciji, Zlatiboru.
Na pomenutoj manifestaciji je učestvovalo je 52 kulturno umjetnička društva, sa preko 1200 učesnika iz regiona i Evrope koji su se predstavili svojim koreografijama. Poseban utisak na nas su ostavili nastupi susjednih zemalja koji su igrali igre iz Srbije, što je dalo dodatntni pečat važnosti nase tradicije, koju nastoji da održi i naše kulturno umjetničko društvo.
Članovi našeg društva, 16 učesnika, predstavili su se igrom i pjesmom sa Trebave i Ozrena.
Bogatu koreorafiju je osmislila Sunčica Mitrović, koreograf našeg KUD-a.
Organizaciju, gostoprimstvo i ljubaznost koju smo doživjeli, nažalost ne možemo dočarati drugačije osim fotografijama koje vam šaljemo u prilogu.
Svi članovi KUD-a Modriča, iako su učestvovali prvi put, se osjećaju kao dio velike porodice folklora koja ih ostavila punih utisaka i oduševljenja.

Sanja Popović

Mi smo pronašli i jedan video zapis sa ove manifestacije te isti dodajemo kao dopunu priloga.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kTphNgWbT5M[/embedyt]

I na kraju, album slika koje nam je dostavila Sanja Popović.

Informacije i slike: Sanja Popović
Obrada: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U nove školske avanture uz Tropic i mojMarket i super nagrade

Period priprema za novu školsku godinu nerijetko zna biti stresan. Kako biste bez muke opremili svoje školarce za novu školsku godinu i spremno dočekali prvo školsko zvono, domaći trgovački lanac ...