Home / NOVOSTI / BiH / Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“ *(FOTO+VIDEO)

Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“ *(FOTO+VIDEO)

U Srpskom kulturnom centru, 30. novembra 2017. godine otvoren je deseti  Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“ i trajaće dva dana. Organizator sajma je Turistička organizacija opštine Modriča. Otvaranju Sajma  prisustvovali su načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, izlagači i brojni gosti iz Modriče i okoline.

Dobrodošlicu prisutnima je poželio načelnik opštine Mladen Krekić  i zvanično otvorio Sajam. Manifestaciju su svojim nastupom uveličali mališani Dječijeg obdaništa „Naša radost“ i učenici Osnovne škole „Sutjeska“.

“Ovogodišnji Sajam je prekrasan. Ja uživam u manifestacijama na kojima se okupi ovoliko ljudi. Ovaj jubilej za nas znači mnogo jer nismo zaboravili našu tradiciju. Na ovako malom prostoru imamo 41 izlagača, što je zaista za pozdraviti. Zahvalio bih se svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj Sajam organizuje već deset godina. Ovdje imamo priliku vidjeti proizvode koje ne viđamo svakodnevno,“ rekao je načelnik Krekić.

Cilj manifestacije je podizanje starih zanata iz zaborava i prenošenje na mlađe generacije, te stvaranje etnološkog turističkog proizvoda i povezivanje izrađivača rukotvorina sa potencijalnim tržištem. Izložba je prodajnog karaktera, na kojoj se mogu vidjeti ručno izrađeni proizvodi od vune, stakla, konca, pruća, drveta i drugog. Učešće na sajmu uzeo je 41 izlagač iz  Modriče, Banja Luke, Doboja, Teslića, Brčkog,  Šamca, Dervente, Bijeljine i Županje (Republika Hrvatska).

Prvog dana Sajma održaće se radionica za izradu medenjaka.

„U sklopu manifestacije organizovaće se dvije radionice za najmlađe. Prezadovoljni smo sa brojem izlagača ove godine i nije mala stvar deset godina organizovati ovu manifestaciju”, izjavila je Aleksandra Tošanović, direktorica Turističke organizacije Modriča.

U sklopu manifestacije 1. decembra 2017. godine u 20 časova održaće se koncert na kome nastupaju Kamerni hor „Banjalučanke“ i Etno grupa „Vida“ Modriča.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...