Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA KAO SUDBINA! – Goran Lukić nije se pokajao povratkom u matični kolektiv

MODRIČA KAO SUDBINA! – Goran Lukić nije se pokajao povratkom u matični kolektiv

MODRIČA – Sunce Gorana Lukića,ono fudbalsko,  nije svaki put ispoljavalo svetlost. Posle svega, može se reći da je sijalo bojom sudbine. Tek u svom povratku u matični koektiv, Goran Lukić je osetio radost pobednika.

„Kada sam bio u mlađim selekcijama kluba, divio sam se starijim drugarima koji su bili prvi tim. Oni su doneli titulu šampiona BiH, a svi smo se silno radovali. Dečija radost je čista, nevina, istinska. Onda je došlo sumorno vreme, a, tek, sada se stanje popravlja. Mislim da sam igračku reputaciju gradio u Derventi, pa u Slogi. U dresu crveno – belih boja sam uspeo plasirati se u Prvu ligu Republike Srpske, imao lepe trenutke u Doboju“, govori Goran Lukić.

I crveno – bele boje bile su sudbina, a dečački snovi vukli su ka crno – belom jatu?

„Dok sam bio mlađi, nastupajući za mlađe selekcije Modriče, maštao sam o crno – belom dresu. Veliki sam navijač Partizana. Nije mi sudbina bila naklonjena da zaigram u Humskoj, već mi je 27 godina. Međutim, preostalo mi je da posećujem taj stadion, da navijam za svoj Partizan, u poslednje vreme sa razlogom i silnom radošću“, govori Goran Lukić.

Za prijatelje „Ce“, danas je autoritet jesenjeg šampiona na drugoligaškom „Zapadu“ Srpske.

„Svi smo mi međusobno veliki prijatelji. To drugarstvo, uz ispravnu klupsku politiku i energiju koju ispoljava predsednik Petar Jelić sa saradnicima doneli su poslednje velike i željene rezultate. Ne treba zaboraviti da smo plasirali se u polufinale Kupa RS. Ko zna, možda stignemo i do finala. Ipak, naš primarni cilj je više nego jasan – Prva liga Republike Srpske! E, sada, konačan cilj je Premijer liga BiH. Malo se kadrovski osvežimo i napred“, nagoveštava Lukić.

Radostan je što je tako. Ponosna je fudbalska Modriča u poslednje vreme. Ta radost raste u beskraj. Ili se samo čini…

„Naša radost, ponos, uzvišenost je ono što smo toliko čestito zaslužili. I drugi su imali svoje planove. Mnogi su hteli da budu na prvoj poziciji. Neki su činili sve da nas sapletu, nisu uspeli. Nikada se kvalitet nije dozvolio sputati, da posivi. Na proleće ćemo,tek, pokazati pravo lice i pobednički sjaj. Čast periodu provedenom u Derventi i u Doboju. Ipak, Modriča je moja kuća, moje sve“, nastavlja Lukić.

U toj kući je mnogo toga što pripada Goranu Lukiću.

„Naravno! Majka mi je sve, najveća podrška uvek bila i na svim poljima. I u studentskim danima mojim, ali i u sportu. Tešila me kada su stizali porazi, čestitala kada sam pobeđivao. Značajna je i podrška oca Slavka, koji fudbal odlično razume. Bio je u svoje vreme golman gradačačke Zvijezde. Sada mi stalnu podršku pružaju i sestra Milena, moj slatki sestrić Aleksa, te devojka Maja. U Modriči su i moji prijatelji. Svi oni obeležili su moj dosadašnji život“, sipaju reči Lukićeve.

Sve se menja i kreće, ljudi pogotovo!

„Moji prijatelji uvek su isti. Davno su se pokazali takvim. Uz porodicu, oni su mi najveća podrška. Zato sam i odlučio da sa njima na poseban način proslavim titulu jeseni. Mogu samo pretpostaviti kako će biti na leto, ako prvi prođemo kroz cilj. Proći ćemo, ne treba imati dilemu. Prvi ćemo kroz cilj proći“, zaključio je svoje kazivanje Goran Lukić, uporna dvadesetdvojka Modričana koja retko kada greši.

Na cilj stižu samo najuporniji…

Slađan JEREMIĆ

GRAD SPORTA
Modriča je oduvek bila grad sporta. I sada je tako. Nije to promaklo ni Goranu Lukiću:
„Odbojkaši su bili prvaci Jugoslavije u nekom lepom vremenu. Odbojkašice su bile vicešampionke nekadašnje zajedničke zemlje. Naš fudbalski kolektiv nastupao u kvalifikacijama za Ligu šampiona Evrope. Loptaški sport je kod nas ponovo u silovitom usponu. Modriča je imala i svog lučonošu, pokojnog Milana Jelića, pa je u posleratnom periodu sve išlo mnogo lakše. Da nam je dr Jelić živ dominirali bi u svim sportovima. Bio je čovek od reči, čovek sporta, div, gorostas, posebna ličnost u životima mnogih. Voleo bih da svi loptaški, ali i drugi sportovi u Modriči budu trijumfalni!“ Uspesima oplemenjeni i pozlaćeni…

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Goran Lukić

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...