Home / NOVOSTI / BiH / Sajam privrede Modriča 2017 *(FOTO+VIDEO)

Sajam privrede Modriča 2017 *(FOTO+VIDEO)

Osmi  sajam privrede Modriča 2017. otvoren  je 08. septembra 2017. godine i trajaće dva dana.  Sajam se održava u JU „Kulturno sportski centar“ Modriča, a dio sajma iz oblasti poljoprivrede smješten je na poligonu ispred sportske dvorane. Organizatori su Razvojna agencija opštine Modriča u saradnji sa modričkim privrednicima i Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča. Cilj sajma je promocija domaćih preduzeća i poljoprivrednika, kao i promocija njihovih proizvoda i usluga. U budžetu opštine Modriča svake godine  planiraju se sredstva za održavanje ove manifestacije.

Sajam je zvanično otvorio ministar privrede, energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić  te sa  ministrom  trgovine i turizma u Vladi RS Predragom Gluhakovićem, ministrom  za ekonomske odnose i regionalnu saradnju  u Vladi RS Zlatanom  Klokićem i načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem presjekao traku. Otvaranju Sajma prisustvovali su predstavnici  Zanatsko – privredne komore RS, predstavnici susjednih opština,  narodni poslanik Bojan Vidić, odbornici u Skupštini opštine Modriča, predstavnici ustanova, preduzeća i udruženja, izlagači i brojni posjetioci.

Na ovogodišnjem sajmu učešće je uzeo 221 izlagač iz Srbije,  Hrvatske,  Federacije BiH i Republike Srpske.

U svojoj izjavi načelnik Krekić je istakao: “Mnogo je više izlagača i posjetilaca nego predhodnih godina i ja sam prezadovoljan. Tu su sa nama i tri ministra u Vladi RS što je znak da je Vlada prepoznala značaj ove manifestacije. U blizini ovog objekta je Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama i novoizgrađeni dječiji vrtić što znači da se svake godine ponešto uradi. Danas je ovdje jedna raznovrsna ponuda. Srećan sam što pored izlagača oba entiteta BiH imamo izlagače iz Srbije i Hrvatske.“

“Vidi se vidljiv napredak u organizaciji ove manifestacije, kako i u privrednom životu Republike Srpske i ovog područja. Kroz ovu sajamsku manifestaciju koja ima regionalnu dimenziju može se uočiti  da je Posavina postala važan dio trgovinske razmjene i intelektualnih  dostičnuća koje su do sada usvojili ovdje brojni izlagači. Na ovom mjestu razmjenjuju se tehnologije, iskustva, znanje što je i cilj ove manifestacije. Čestitam opštini Modriča na ovom dostignuću koje je omogućilo da brojni istinski kapaciteti budu predstavljeni  i da posebno privreda Modriče dobije jednu novu dimenziju jer se na ovaj način povezuje sa brojnim izlagačima ovdje. Industrija Republike Srpske napreduje iz godine u godinu i u stalnom je procesu razvoja”, izjavio je Petar Đokić, ministar privrede, energetike i rudarstva.

“Bez trgovine i turizma nema ni razvoja lokalne zajednice.  Zahvaljujući rukovodstvu opštine ovaj sajam je postao tradicija. Drago mi je što  je i turizam prisutan na sajmu jer se na ovakvim događajima prezentuju sve dobre i lijepe mogućnosti koje posjeduje jedna lokalna zajednica i Republika. Velika prednost Modriče je što će se nadam se brzo uspostaviti koridor C5 i samim tim poboljšati turistički potencijal ovog prostora. Mi smo spremni da u saradnji sa opštinom Modriča i Turističkom organizacijom pomognemo u procesu brendiranja. Hvala načelniku i njegovom timu što organizuju ovako divan događaj“, rekao je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma.

“Drago mi je što je sajam u Modriči prerastao u sajam regionalnog karaktera a nadam se da će u narednom periodu prerasti u međunarodni sajam. Ove godine učešće je uzeo izlagač iz Evropske unije, tačnije iz Hrvatske a nadam se da će ih u budućnosti biti više. Moja je želja da danas dođe do poslovnih angažmana između izlagača što će doprinijeti razvoju opštine Modriča a samim tim i Republike Srpske”, istakao je Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

„Sajam je organizovan na 1 000 metara kvadratnih zatvorenog prostora 5 000 metara kvadratnih otvorenog prostora. Ove godine imamo znatno veći broj izlagača i po komentarima posjetilaca i samih izlagača ocjenjuju ovaj sajam kvalitetniji od predhodnog što nam je velika čast i zadovoljstvo“, rekao je Slavko Stojić,Vd direktor Razvojne agencije opštine Modriča.

Prvog dana sajma održana je izložba stoke i hrane za stoku. Tom prilikom uručene su nagrade za najbolje u više kategorija:

Za kategoriju junica nagrađeni su:
1. Ruža Gavrić –  300 KM,
2. MK Kompany – 200 KM,
3. Ruža Gavrić – 100KM.

U kategoriji krava:
1. Jovo Stević – 300 KM,
2. Milenko Kerić – 200 KM,
3. Osman Sarvan  – 100KM.

Šampionka sajma je krava MK Kompanu nagrađena sa 500 KM.

Drugog dana sajma 05.septembra 2015. godine kao i predhodnih godina održaće se modna revija modnih kuća “Herteks” i “A la Mode” i uručiti nagrade za „Najbolje uređen štand“  i „Najbolji marketinški nastup na Sajmu“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...