Home / NOVOSTI / HRONIKA / Greška ili namera

Greška ili namera

Na manifestaciji obeležavanja 25 godina od osnivanja FS Republike Srpske, dogodila se jedna neprijatnost. Ili više njih. Naime, kod podele Plaketa najuspešnijim klubovima u Srpskoj, Alfa Modriča bila je 11.od 13 nagrađenih. Ako je po godini osnivanja, Modriča(1922) je odmah iza brčanskog Jedinstva(1919). Mada, Sloboda iz Novog Grada traje od 1910.godine, pa je ostala bez priznanja. Doduše, Slavija je osnovana 1908.godine, ali jedno vreme nije postojala, pa je reaktivirana.

Ako je trebalo nagrade podeliti po uspesima, Modriča je trebala biti druga, odmah iza Borca iz Banja Luke.

Na upit zašto se Modriča marginalizuje i njeni uspesi obezvređuju, a svi koji su deo njene istorije ponižavaju – svi su odgovornost prebacivali na nekog trećeg!

Isto tako, novinari su u podeli tih priznanja zapostavljeni. Doduše, nagrada je otišla u ruke novinara i publiciste iz Banja Luke Tome Marića i srećno mu bilo. Međutim, od osnivanja FSRS rad te asocijacije su pomagali i pratili brojni drugi novinari. Zaboravljen je Moma Piljević iz Trebinja, Dragiša Ćorsović iz Istočnog Sarajeva, pa njegov sugrađanin pokojni Goran Ivanković, preminuli Branko Gajević iz Sokoca,  Brane Radulović iz Prnjavora, Dragan Bera iz Novog Grada, Slaviša Vukašinović iz Rogatice, pokojni Prijedorčanin Aleksandar Škorić, preminula ikona novinarstva Limun Papić, pa  Nikola Kragulj, Dragan Pajić, Dragan Novaković… Potpisnik ovih redova sebe nije ni video u krugu nagrađenih novinara. Jer, nagrade su ga najčešće zaobilazile.

Greškom ili namerom, manje je važno…

Autor: Slađan Jeremić

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U nove školske avanture uz Tropic i mojMarket i super nagrade

Period priprema za novu školsku godinu nerijetko zna biti stresan. Kako biste bez muke opremili svoje školarce za novu školsku godinu i spremno dočekali prvo školsko zvono, domaći trgovački lanac ...