Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / ZVIJEZDA – JUGOSLAVIJA U MALOM!

ZVIJEZDA – JUGOSLAVIJA U MALOM!

Zdravko Đurić, sportski direktor Zvijezde Gradačac, federalnog prvoligaša

GRADAČAC – Zvijezda iz Gradačca je vodeći tim Prve lige Federacije BiH i pruža se lepa prilika da ostvari povratak u Premijer ligu BiH. Prema rečima Zdravka Đurića, sportskog direktora kluba, uspesi nisu slučajnost. Marljivo se radi i niko nije opterećen bilo kakvim podelama. Svi su na istom zadatku.

“Tragali smo za dobrim igračima, a nismo gledali koje je vere, nacije i slično. Danas je Zvijezda Jugoslavija u malom. Složno guramo napred i sve činimo da budemo uspešni, da pobeđujemo”, kaže Đurić.

Mnogo je onih koji kažu da su u fudbalskom Gradačcu počeli da se pišu stihovi šampionske pesme.

“Voleo bih da je tako , ali je još uvek rano o tome pričati. Mnogo posla je još uvek pred nama. Moramo se stalno dokazivati iz utkmice u utakmicu , a ako na kraju prvenstva budemo prvi niko neće biti srećniji od nas. Ipak, tu su jako dobre ekipe kao što su Sloga Simin Han , Olimpik , Bosna Visoko , Velež i treba im moći parirati u igri , u organizaciji i u svemu treba biti bolji od njih, ako želiš biti prvak”, kaže Zvijezdin sportski direktor.

KAPITEN I DIREKTOR – DARIO DAMJANOVIĆ I ZDRAVKO ĐURIĆ

Nepogrešivo je izvršio selekciju igrača. Angažovani su fudbaleri koji su bili potrebni.

“Pripreme smo započeli sa skromnim igračkim kadrom. Smogli smo snage da popravimo, pre svega, organizacionu strukturu u klubu . Formirali smo radnu grupu za revitalizaciju kluba u svim segmentima. To je uzrokovalo i u formiranju kvalitetnog igračkog kadra. Prvo smo doveli kvalitetno  rešenje za šefa stručnog štaba. Nermin Šabić je veliko fudbalsko ime i autoritet najpopularnijeg sporta u BiH.  Doveli smo u svoje redove golmana Kurbašića , štopere Adžema i Mrguda , desnog beka Huseinspahića , levog bočnog Đekića, zadnjeg veznog Čivića , levog  krilnog napadača Ivanovskog , špica Guzinu i Kokota kao i prednjeg veznog iskusnog Kapetana . Tu je i Delić, levi bočni. Smatram da smo izvršili dobar izbor igrača , a da je trener Šabić sve njih ukomponovao u kvalitetan tim”, kaže Đurić.

Bio je u svoje vreme super dobar čuvar mreže, a sada je to jači deo Zvijezde. Doduše, čuvari mreže Zvijezde sada i nemaju mnogo posla.

“Smatram da na poziciji golmana imamo dva sjajna momka . Golmani Kurbašić i Prljača su ubedljivo najbolji golmanski par u ligi. Oni to stalno dokazuju svojim odbranama”, hvali ih sportski direktor.

Inače, Zdravko Đurić je bio deo stručnog štaba Modriče koja je postala šampion BiH. Modričani se ponovo bude, najavljuju povratak na staze stare slave.

“ Moje želje su da se Modriča što pre vrati tamo gde joj je i mesto. To i čine ljudi u klubu jer svake godine podižu kvalitet ekipe, a infrastruktura je ono što ovaj klub već sada poseduje. Svaki poraz Modriče u meni ostavlja osećaj  razočaranja, a svaka pobeda predstavlja zadovoljstvo”, podvlači Đurić.

ZDRAVKO ĐURIĆ

Modriča i Zvijezda imaju dugogodišnje prijateljske veze. Ipak, Gradačac u značajnijoj meri voli fudbal nego Modričani.

“Navijači Zvijezde su najbolji navijači u Prvoj ligi Federacije BiH. Prate nas na svakoj utakmici ma gde to bilo . Oni su deo našeg kluba  i imamo odličnu saradnju. Jednom rečju, svi smo mi Zvijezda”, ponosno će on.

Zdravko Đurić uvek rado razgovara za medije, iako ga je malo u sredstvima informisanja. I kada se pojavi, priča o kolektivu, pojedincima, najmanje o sebi.

“Mislim da ja treba da samo radim svoj posao najbolje što se može . Ako dođu  rezultati bićemo svi mi interesantni medijima, pa tako i ja. O sebi mogu reći da od 6. godine treniram i da sam promenio dosta klubova. Bio sam i član Skupštine Fudbalskog saveza RS. Takođe, radio sam kao trener Modriče i sa njom osvojio šampionat BiH, kao i Kup Bosne i Hercegovine . Više put smo bili i pobednici Kupa RS u svim kategorijama. Radio sam kao trener i u Laktašima i naravno u Zvijezdi Gradačac.  Kao skaut radio sam više godina u Čeliku, ali i u Širokom Brijegu. Međutim, najveće mi je zadovoljstvo što sam dosta mladih odveo u velike  klubove kao što je Dinamo Zagreb, Inter Zaprešić, Sarajevo, Željezničar”, zaključio je svoju priču Zdravko Đurić, sportski trener gradačačke Zvijezde.

Ako ta priča ima kraja…

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...