Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sajam privrede Modriča 2016 *(FOTO+VIDEO)

Sajam privrede Modriča 2016 *(FOTO+VIDEO)

Sedmi  sajam privrede Modriča 2016. otvoren  je 02. septembra 2016. godine i trajat će dva dana.  Sajam se održava u JU „Kulturno sportski centar“ Modriča, a dio sajma iz oblasti poljoprivrede smješten je na poligonu ispred sportske dvorane. Organizatori su Razvojna agencija opštine Modriča u saradnji sa modričkim privrednicima i Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča. Cilj sajma je promocija domaćih preduzeća i poljoprivrednika, kao i promocija njihovih proizvoda i usluga. U budžetu opštine Modriča svake godine  planiraju se sredstva za održavanje ove manifestacije.

sajam_privrede_16_1

Svečanu vrpcu presjekli su  ministar privrede, energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić , ministar trgovine i turizma u Vladi RS Predrag Gluhaković, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju  u Vladi RS Zlatan Klokić i načelnik opštine Modriča Mladenom Krekićem i time zvanično otvorili sajam.  Otvaranju sajma prisustvovali su i ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS Davor Čordaš, izaslanik predsjednika RS Miladin Dragičević, predstavnici susjednih opština,  narodni poslanik Bojan Vidić, odbornici u Skupštini opštine Modriča, predstavnici ustanova, preduzeća i udruženja, izlagači i brojni posjetioci.

sajam_privrede_16_2

„Po broju izlagača se vidi da je sajam uspješan. Ove godine nažalost nemamo izložbu krupne stoke zbog rizika pojave bolesti kvrgavosti. Mislim da će se na ovom sajmu uspostaviti novi kontakti, zaključiti  novi ugovori i da će se neko zaposliti. To i jeste cilj ovog sajma“, izjavio je načelnik Krekić.

sajam_privrede_16_3

„Na današnjem sajmu jasno se vidi da postoji veliki interes izlagača da predstave svoja preduzeća, proizvode i svoje poslovne mogućnosti. Cilj Vlade RS je da afirmiše ovakve aktivnosti u svakoj opštini. Ovo je najsnažniji vid promocije a istovremeno i podrške malom i srednjem biznisu u Republici Srpskoj. Ovo je odličan način da se animiraju i mnogi drugi da kreiraju svoje proizvode na kvalitetniji način i teže što većem postizanju poslovnih rezultata. Opština Modriča predstavlja jednu od veoma značajnih opština Republike Srpske jer ima vrlo heterogenu privrednu strukturu. Ovdje su  prisutni izlagači iz skoro svih industrijskih oblasti Republike Srpske, što je za nas izuzetno važno“, rekao je ministar privrede, energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić.

sajam_privrede_16_9

„Izlagači iz Srbije su dokaz da bi ovaj sajam mogao postati međuregionalni, gdje bi se stvarala partnerstva za dobrobit svih na prostoru Bosne i Hercegovine i Srbije. Vjerujem da će u budućnosti doći i izlagači iz Hrvatske i Crne Gore i da će prepoznati sajam u Modriči kao šansu da proširuju svoje djelatnosti jer na taj način, međuregionalnim povezivanjem čitav ovaj region ima šansu kada je privreda u pitanju“, istakao je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju  u Vladi RS Zlatan Klokić.

sajam_privrede_16_7

Na ovogodišnjem sajmu učešće je uzelo 180 izlagača iz Srbije,  Federacije BiH i Republike Srpske.

sajam_privrede_16_6

Prvog dana sajma održana je izložba sitne stoke i hrane za stoku.

sajam_privrede_16_5

sajam_privrede_16_8

Drugog dana sajma 03.septembra 2016. godine održaće se modna revija modnih kuća “Herteks” , “A la Mode” i „Luna“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Naši albumi slika.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...