Home / NOVOSTI / HRONIKA / Rekonstrukcija dijela gradskog parka sa izgradnjom dječijeg igrališta *(FOTO+VIDEO)

Rekonstrukcija dijela gradskog parka sa izgradnjom dječijeg igrališta *(FOTO+VIDEO)

Proteklih dana završena je rekonstrukcija dijela Gradskog parka u Modriči, gdje je izgrađeno i savremeno dječije igralište. Ovo mjesto svakim danom privlači sve više mještana opštine Modriča, a najviše mališana i njihovih roditelja, koji sada mogu da uživaju u novom ambijentu.

Na novoizgrađenom igralištu danas, 12. novembra 2018. godine načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima  družio se sa mališanima JPU „Naša radost“.

 

„Ovaj dio parka je sada ukras našeg grada. Sve je urađeno po najvišim standardima. Zahvalio bih se svima koji su dali podršku u realizaciji ovog projekta. Osim našeg učešća najveću pomoć smo dobili od Predsjednika RS, Vlade RS i Fonda za zaštitu životne sredine. Djeca se ovdje lijepo i bezbijedno igraju a njihovi roditelji  odmaraju. U blizini se nalazi i Dom penzionera čiji će dio objekta takođe brzo podleći adaptaciji. Ovdje se igraju njihovi unuci i sve je to na neki način uvezano na najljepši način“, istakao je načelnik Krekić.

 

U sklopu rekonstrukcije izvršeni su sljedeći radovi.

  • Rekonstrukcija pješačkih staza;
  • Nabavka i montaža mobilijara za djecu (klackalice, klupe, tobogani);
  • Izgradnja ograde oko dječijeg igrališta;
  • Nabavka i montaža klupa i kanti za smeće;
  • Izgradnja gumene podloge za dječija igrališta koja se odlikuje visokom elastičnošću i štiti djecu od povreda prilikom padova. Postojana je na svim vremenskim prilikama, otporna na UV zračenja i ispunjava potrebne standarde bezbijednosti.

„Ovaj park je ponos Modriče. Ovakvog nema na ovom dijelu regije. Za nas djeke i bake znači puno. Svaki dan po dva puta izvodim unuče i igram se sa njim na ovom mjestu“, rekao je Budimir Sekulović, građanin opštine Modriča.

 

Investiciju vrijednosti 55.500,00 KM finansirali su Kabinet Predsjednika RS, Vlada RS, Fond za zaštitu životne sredine i opština Modriča.

Izvođač radova je „Martić – intercopp“ Modriča.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...