Home / NOVOSTI / HRONIKA / Regresirano dizel gorivo i novčana podrška

Regresirano dizel gorivo i novčana podrška

Prenosimo objavu za internet stranice opštinske uprave Modriča:

O B A V J E Š T E NJ E

 Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da je Vlada Republike Srpske odobrila dodatna sredstva za regresiranje dizel goriva i novčanu podršku po hektaru, za zasnivanje novog ciklusa poljoprivredne proizvodnje u 2017/2018 godini.

Pravo na regresirano dizel gorivo i novčanu podršku imaju poljoprivredni proizvođači koji imaju aktivan status u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru korisnika podsticajnih sredstava i koja su izvršila prijavu načina korišćenja poljoprivrednog zemljišta u 2017. godini.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ovom Odjeljenju dostavilo spiskove  za ostvarivanje prava na regresirano dizel gorivo.

Sredstva za podršku po hektaru utvrđuju se u iznosu od 28KM/ha i odobravaju se za površine koje su u zvaničnoj evidenciji upisane kao obradive i za koje je upisan način korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Registru poljoprivrednih gazdinstava uplaćivaće se direktno na tekuće/žiro račune koje su poljoprivredni proizvođači prijavili u APIF-u.

VAŽNO: Svi korisnicu obavezni su da provjere da li su im aktivni tekući/žiro računi koje su prijavili u APIF-u kako bi Agencija za agrarna plaćanja mogla izvršiti uplatu odobrenih sredstava.

 ODJELJENJE ZA PRIVREDU I DRUŠTVENE DJELATNOSTI

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Uz Tropic i mojMarket autentični grčki proizvodi Dodoni od sada i na vašoj trpezi

Prave ukuse Grčke donosi vam trgovački lanac Tropic i mojMarket koji prvi na tržištu BiH nudi autentične mliječne proizvode svjetski poznatog brenda Dodoni. „Zadovoljstvo nam je što na tržište BiH ...