Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dječija nedjelja

Dječija nedjelja

Prve sedmice oktobra mjeseca obilježava se „Dječija nedelja“. Veliki broj aktivnosti oko obilježavanja Dječije nedelje realizuje se u JPU „Naša radost“ koji već dvanaestu godinu tradicionalno organizuju aktivnosti u cilju obilježavanja ovog događaja. Ovogodišnja  Dječija nedelja obilježena je  pod sloganom „Moj svijet – Dječiji svijet“. Ovim povodom organizovan je niz prigodnih manifestacija:  „Dan otvorenih vrata“, defile kroz grad, posjeta mališana Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama, muzičke, likovne i sportske aktivnosti.

Danas, 06. oktobra 2017. godine kao i predhodnih godina načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima je posjetio JPU „Naša radost“ i uručio mališanima skromne poklone.

„Ovo jeste Dječija nedjelja, ali svaki dan treba da bude dan djeteta. Trebamo svoju djecu odgojiti i vaspitati u normalnim uslovima, kao što i radimo. Povodom dječije nedjelje otvorili smo i jedno malo igralište u parku. Pokušavamo na sve načine omogućiti roditeljima da ugode svojoj djeci. Novo obdanište dugujemo našim prijateljima, dobrim ljudima iz Švajcarske.Posebno mi je drago što u njemu borave i djeca sa posebnim potrebama i potpuno dobro su se uklopila sa ostalom djecom“, istakao je načelnik Krekić.

U ovoj ustanovi boravi 275 djece podijeljenih u 12 grupa, od čega je 7 grupa smješteno u starom objektu vrtića, a 5 u novootvorenom vrtiću gdje borave i djeca sa posebnim potrebama.

„Ove godine željeli smo ukazati na značaj u odrastanju djece sa posebnim potrebama. Smatramo da ih u što ranijoj fazi odrastanja treba uključivati u program predškolsko-vaspitnog obrazovanja“, rekla je Ljubica Đekić, direktorica  JPU „Naša radost“.

Povodom dječije nedelje u gradskom parku izgrađeno je i otvoreno novo dječije igralište na radost najmlađih stanovnika Modriče.

U obilježavanje Dječije nedelje uključile su se i osnovne škole „Sveti Sava“ i „Sutjeska“, koje su raznim aktivnostima i manifestacijama obilježili dječiju nedelju. Organizovane su sportske, muzičke, likovne, literarne i kulturno-zabavne aktivnosti.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...