Home / NOVOSTI / HRONIKA / Anastasija Grbić osvojila treće mjesto na svjetskom kupu u Podgorici *(FOTO)

Anastasija Grbić osvojila treće mjesto na svjetskom kupu u Podgorici *(FOTO)

U Podgorici je od 22. do 24. septembra ove godine održano otvoreno džiu džicu prvenstvo Balkana za seniore, pionire, juniore i mlađe seniore i 14. Svjetski kup za kadete tj. tak­mi­ča­re do 15 go­di­na. Šampionat je bio održan u dvorani sportskog kompleksa hotela Verde a oku­pi­lo se pre­ko 700 tak­mi­ča­ra iz 21 dr­ža­ve.
U okviru takmičenja za Svjetski kup za kadete učestvovala je i naša mlada sugrađanka Anastasija Grbić članica Džiju Džicu klubu “Ipon” u Modriči koja je u vrlo jakoj konkurenciji osvojila treće mjesto.

Tim povodom zamolili smo Nikolu Radića, trenera u Džiju Džicu klubu “Ipon” u Modriči da za portal modričainfo da kraću izjavu, i on je rekao:

–   Takmičarka našeg kluba Anastasija Grbić u osvojila je treće mjesto na Svjetskom kupu u Podgorici, kao član reprezentacije RS za uzrast do 15 godina. Takmičila se u kategoriji do 44 kilograma. U prvom meču savladala je takmičarku iz Rumunije, u drugom meču savladala je takmičarku iz Poljske, zatim je u polufinalu izgubila od Ruske takmičarke. U borbi za treće mjesto pobijedila je takmičarku iz Crne gore i osvojila prvu medalju za Reprezentaciju Republike Srpske na ovom kupu. Ovo je svakako još jedna velika i značajna promocija našeg kluba ali takođe i grada i sporta. Treba istači da je Anastasija višestruki šampion RS i dvostruki prvak Balkana tako da je i ova medalja samo potvrda dobrog i napornog rada. – zaključio je Nikola Radić.

Ovo je svakako izuzetan uspjeh naše mlade sugrađanke Anastasije Grbić, kao i njenog kluba ali je nažalost ostao bez adekvatnog informisanja modričke javnosti. Evo, nastojimo ispraviti tu nepravdu, a i mi smo saznali tek nakon što nas je kontaktirao trener Nikola Radić i prezentovao nam sve podatke.
Nažalost, nije prvi put da veliki uspjesi i rezulatati u individualnim sportovima, kakav je džiu džica ili karate, ostaju u sjenci nekih kolektivnih sportova, kao što je i fudbal pa i tih klubova iako oni već godinama ne postižu nikakve zapažene rezultate. Istovremeno, ti mali klubovi borilačkih vještina i  slični često sami finansiraju svoj rad ali donose i svjetske medalje, a na drugoj strani velike pare se vrte u kolektivnim sportovima, a naročito u fudbalu a rezultati su više nego skromni.
Ali, to je već neka druga priča…

Autor: Zlatko Huravik / modričainfo

ANASTASIJA GRBIĆ

 


 

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...