Home / DAN OPŠTINE 2016 / REGATA MODRIČA 2016

REGATA MODRIČA 2016

Povodom Dana opštine – Vidovdana, 18. juna 2016. godine  održana je  „Regata Modriča 2016“. Organizotori manifestacije su  Turistička organizacija opštine Modriča, ronilački klub „Vidra“ i opština Modriča. Na Regati je učestvovalo oko 100 učesnika sa 22 čamca, koji su krenuli koritom rijeke Bosne iz Podnovlja i spustili se do novog mosta u Modriči. Pauzu su imali u Botajici gdje su u ribarskoj kolibi ručali.

“Učešće u manifestaciji uzele su sve generacije, od najmlađih do najstarijih. Ovdje se osjeti humanost i želja da ovo prelijepo druženje prođe uz pjesmu i dobro raspoloženje. Do sada sve teče u najboljem redu, jer rijeka je rijeka i nikada se ne zna šta se može očekivati. Ovdje imamo učesnike iz više gradova Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Kao što mostovi spajaju ljude, tako je i nas rijeka spojila, pogotovo 2014. godine kada nas je zadesila poplava”, izjavio je načelnik opštine Mladen Krekić.

“Pozvani smo od strane našeg bratskog kluba “Vidre” da učestvujemo u Regati, a ovo nam je prvo učešće ovdje. Jako nam se svidjelo, Bosna je bila mirna i bilo bi lijepo da se ovakve manifestacije organizuju češće”, rekla je Sandra Hurtić, član Eko ronilačkog kluba Lukavac.

“Odazvao se veliki broj ljudi i mi smo prezadovoljni. Imali smo učesnike iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Laktaša i Lukavca. Volio bih da svako ko ima priliku dođe i učestvuje u spustu, jer to je jedno predivno iskustvo”, rekao je Darko Purić, član ronilačkog kluba “Vidra”.

“Četvrti put smo na vašoj Regati i svaki put je sve ljepše i bolje. Pohvalio bih domaćine jer ovakvo druženje rijetko se gdje viđa. Bosna bi mogla biti čistija ali nije to do domaćina, na tome treba društvo da poradi”, istakao je Vladimir Vujasninović, član ronilačkog kluba “Gnjurac” Laktaši i “BuK” Banja Luka.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...