Home / NOVOSTI / HRONIKA / Razmatran plan aktivnosti u zaštiti i spasavanju od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u opštini Modriča u 2015. godini.

Razmatran plan aktivnosti u zaštiti i spasavanju od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u opštini Modriča u 2015. godini.

U skupštinskoj sali opštine Modriča, 03. jula 2015. godine održan je radni sastanak na kome je razmatran Plan aktivnosti u zaštiti i spasavanju od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u opštini Modriča u 2015. godini.

 

Sastanku su prisustvovali načelnik odjeljenja za opštu upravu Bosa Novaković, predstavnici Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice, Policijske stanice, Šumske uprave, „Elektro Doboj“ RJ Modriča, Rafinerije ulja Modriča i  mjesnih zajednica koje su najugroženije požarom. Plan aktivnosti u zaštiti i spasavanju od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u opštini Modriča u 2015. godini je donešen u aprilu ove godine i u organizacionom smislu u određenim fazama realizovan, a realizacija preventivnog dijela Plana je u toku. Učesnici sastanka su saopštili da su već preduzeli određene preventivne mjere svako iz svoje nadležnosti.

„ Svi smo se složili u tome da posjedujemo relativno dobra materijalna tehnička sredstva, da treba nabaviti određeni broj naprtnjača i ostale opreme te  distribuirati  u ugrožene mjesne zajednice učesnicima u gašenju požara. Potrebno je napraviti kvalitetnija izvorišta vode za gašenje požara a to je zadatak  civilne zaštite koji ćemo vrlo brzo relizovati. U narednom periodu potrebno je  još više intezivirati rad u ugroženim mjesnim zajednicama, pogotovo sa stavnoništvom i pisanim propagadnim materijalima,  usmenim aktivnostima i aktivnošću medija. Civilna zaštita procjenjuje da već postoje uslovi za pojavu šumskih požara i drugih požara na otvorenom. Očekujemo i u narednih nekoliko sedmica sušno vrijeme a to su već dovoljni uslovi. Moram napomenuti da i građani ponekad svojom neodgovornošću i aktivnostima u tom pogledu doprinose da se pojavljuje veći broj požara. Ovim putem molim sve da budu obazrivi da ne koriste vatru na otvorenom bez neke velike potrebe i ako moraju to da rade da obezbijede sredstva za gašenje“, rekao je Željko Terzić, samostalni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite.

Izvor: Opština Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...