Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO Srcem za Modriču obezbjedila donaciju u opremi za RK “Vidra”

HO Srcem za Modriču obezbjedila donaciju u opremi za RK “Vidra”

Humanitarna organizacija “Srcem za Modriču” (HO SZM) je u proteklih godinu dana svog postojanja i rada sprovela vliki broj humanitarnih akcija. Na našem portalu, koji inače pruže tehničku podršku ovoj organizaciji, objavljivali smo sve njihove akcije i izvještaje.
Zadnja akcija ove organizacije odnosi se na oobezbjeđivanje donacije u vidu specifične i vrijedne opreme za ronilački klub RK “Vidra” iz Modriče, a donator je ronilački klub iz Berna ( Švicarska) Tauchsport Käser AG i vlasnik kluba, porodica Schmid iz Berna.

Prilog sa njihove internet stranice o ovom događaju prenosimo u cjelosti.

Nova donacija za RK Vidra: Švicarski ronioci drže riječ !

Ovih dana prisjetili smo se naših prijatelja i donatora te da je prošlo dosta vremena od našeg zadnjeg, a vrlo uspješnog kontakta sa ronilačkim klubom Tauchsport Käser AG iz Berna i porodicom Schmid.
Logo Ronilački klub BernNaime, pre oko osam mjeseci porodica Schmid, a koja je i vlasnik ronilačkog kluba Tauchsport Käser AG iz Berna, je preko naše organizacije darovala RK Vidra opremu vrijednosti oko 5000 KM.
Prvenstveno, smatrali smo znakom uvažavanja i zahvalnosti održavanje kontakta sa svim našim donatorima i prijateljima, tim više što je ovaj klub i predivna porodica Schmid tada izrazila želju za nastavak saradnje.

Poslali smo email gospodinu Schmidu i pitali da li se sjeća nas i šta smo se dogovorili.
Predivni i “švicarski” precizan gospodin Schmid je sa radosću dočekao ovaj poziv i odmah se dogovorilo vrijeme viđanja.
U njihovoj prodavnici nas je dočekao kompletan njihov tim koji i rade i treniraju zajedno!
Tu smo upoznali i mlađeg Schmida, gospodina Danijela, sina od vlasnika.
Divno smo dočekani i moramo reči: “Kako su ti ljudi predivni to je za nevjerovati. Kako su srećni i zahvalni ko da se njima poklanja a ne obrnuto”.
I ovaj put su takođe bili veoma darežljivi i poklonili su nam dosta vrijedne opreme koja će našim roniocima služiti nadamo se za sport a ne za spasavanja!
Zato koristimo i ovu priliku i još jednom u ime HO Srcem za Modriču i RK VIDRA veliko hvala ovim ljudima velikog srca.
Takođe u ime HO SZM pozdravio bih RK VIDRA i poručio da se takvi momci nesmiju zaboraviti a naša organizacija je najbolji primjer kako se to radi tj. cijene tuđa dobra djela.

Ispred HO Srcem za Modriču,
Dragan Sjeničić Pipi

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...