Home / NOVOSTI / HRONIKA / RADOVI NA SVE STRANE: Kapitalna ulaganja na području opštine Modriča

RADOVI NA SVE STRANE: Kapitalna ulaganja na području opštine Modriča

MODRIČA – Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Modriča usvojen je Plan kapitalnih ulaganja u 2018.godini. U budžetu opštine Modriča za ovu godinu planirana sredstva za kapitalna ulaganja iznose 380 hiljada maraka. Planom je predviđena izgradnja značajnih infrastrukturnih objekata na celom prostoru opštine Modriča.

U ovoj godini planirano je nekoliko velikih projekata kao što su izgradnja led ulične rasvete, završetak izgradnje stambene zgrade sa 22 stana i početak gradnje nove sa 15 stanova za raspuštanje alternativnog smeštaja, adaptiranje zgrade starog obdaništa i izgradanja trećeg kružnog toka na raskrsnici “Pelesić”.

– To je 35 projekata koji su vezani za izgradnju, a imamo i 9 sanacija prostora. Sve su to stvari koje mnogo znače, a utiču na standard življenja. I još nešto je dobro u svemu tome, svi ti projekti zapošljavaju ljude – rekao je Mladen Krekić, načelnik Modriče.

Izgradnja sportske dvorane u Skugriću

U okviru ovih aktivnosti, u Skugriću će biti započeta gradnja nove sportske dvorane i izgradnja trećeg arteškog bunara za rešavanje problema sa vodom u sušnom periodu.

MILAN SAVIC - VISE PROJEKATA U SKUGRICU– Radi se o fiskulturnoj sali za potrebe škole i čitavog sela. Ja se nadam da će što više omladine da ostane ovde. Ovo su baš kapitalni objekti u pravom smislu reči – poručio je Milan Savić, predsednik Mesne zajednice Skugrić.

Izgradnja kružnog toka na ulazu i izlazu iz Modriče prema Doboju imaće poseban značaj za bezbednost građana. Svesni su toga i učesnici u saobraćaju.

– Ja sam profesionalni vozač i gde god je bio kružni tok manje se događaju nesreće – rekao je stariji vozač kamioneta.

– Svuda u Evropi su kružni tokovi idealna stvar, brzi su, rešavju sve probleme – rekao je vozač teretnog motornog vozila.

Prema planu kapitalnih ulaganja, asfaltiraće se još 23 ulice i putevi na području opštine. Za realizaciju kapitalnih ulaganja planirano je izdvajanje 380 hiljada maraka iz lokalne kase.

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: Glas Regije

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...