Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO “SRCEM ZA MODRIČU”: VASKRŠNJA HUMANITARNA AKCIJA *(FOTO)

HO “SRCEM ZA MODRIČU”: VASKRŠNJA HUMANITARNA AKCIJA *(FOTO)

Već nekoliko zadnjih godina stanovnike Modričkog sela Botajica uoči velikih hrišćanskih praznika obraduje pomoć njihove nekadašnje sugrađanke Anđe Glavaš. Da i ovaj Vaskrs ne prođe bez vaskršnje čestitke gospođe Anđe pobrinula se ona sama. Naime njena čestitka nisu riječi već dijela a ta dijela su u vidu pomoći za stanovnike Botajice. Ovoga puta gospođa Anđa odlučila se za pomoć osobama slabijeg imovnog stanja kako bi i oni u sreći dočekali. U razgovoru sa sveštenikom Dugopoljko-Botajičke parohije, Ocem Željkom Matićem dogovorili smo se da on sa našim članovima posjeti pet porodica i uruče im pakete prehrambenih i higijenskih namirnica.

Ovom prilikom posjetili smo sljedeće porodice:

  • Porodicu Zorana Šarčevića. Ova sedmočlana porodica koju čine suprug Zoran, supruga Senada i djeca Kristijan, Mirjana, Teodor, Teodora i Smilja, živi u veoma teškim uslovima. Kuća u kojoj žive tačnije podrum kuće sređena je svega jedna soba i bez toaleta.
  • Porodica Vranješević. Ovu porodicu čine Nenad i sestra Nada. Brat i sestra Vranješević žive bez primanja, jedina primanja su im kada Nenad ode na dnevnicu da nešto novca zaradi. Pri tome Nada je osoba sa posebnim potrebama.
  • Porodica Vidaković. Rade i Alma Vidaković žive u veoma teškim uslovima u neuslovnoj kući bez kupatila. Jedini izvor primanja je kada uvije vrijedni Rade ode na dnevnicu i nešto novca zaradi.
  • Petar Lukić živi sam. Nakon smrti majke koju je Petar izdržavao nepokretnu Petar ostaje sam bez ikakvih prihoda. Ponekad Petar ode na rad kod komšija pa nešto novca zaradi
  • Uroš Žarić živi sam bez ikakvih primanja. Ali vrijedni Uroš nikada se ne predaje pa tako prilikom posjete naših članova zatekoše ga kako radi u komšiluku i kako kaže dok god ga snaga i zdravlje služi boriti će se da ne bude gladan.

Za realizaciju ove akcije zaduženi su naši članovi: Mitar Kršić, Ruža Mandić, Stojanka Šarčević, Vanja Karać i Jelena Đurić kojima se ovom prilikom najiskrenije zahvaljujemo.

Vaša Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...