Home / NOVOSTI / HRONIKA / Radnik u Domu zdravlja Modriča seksualno uznemiravao maloljetnicu *(VIDEO)

Radnik u Domu zdravlja Modriča seksualno uznemiravao maloljetnicu *(VIDEO)

MODRIČA – Slučaj seksualnog uznemiravanja maloljetnice potresa Modriču! U rendgen kabinetu modričkog Doma zdravlja, zdravstveni radnik seksualno je uznemiravao 16-godišnju djevojčicu prilikom pregleda, prijavio je policiji njen otac.

Direktor ove ustanove odmah je suspendovao rendgen tehničara Dragomira Eleza, i potvrdio da ovo nije prvi takav slučaj. Elez se nije javljao na telefon.

Otac šesnaestogodišnje djevojčice Ljubiša Bosić je uznemiren i uplašen za zdravlje svog djeteta. S gorčinom priča šta se desilo njegovoj kćerki prilikom rendgenskog snimanja.

– Uhvatio mi je dijete nakon snimka i počeo da je ljubi po vratu, Dijete se otelo od njega, otišlo u svlačionu a on je izjavio da da razumije njen stav pošto nije udata. Kako dijete od 16 godina može bit udato, je li normalno da u javnoj ustanovi radi takva osoba – ogorčeno govori Ljubiša Bosić iz Dugog Polja kod Modriče.

U Domu zdravlja priznaju da ovo nije jedini Elezov slučaj seksualnog uznemiravanja. Odmah je udaljen sa posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

– Nije prvi put, naime i ranije se događalo. Ovakve pojave teško je predvidjeti, preventivno se ne može djelovati ali adekvatna i stroga izrečena mjera može preventivno djelovati da se ovakve pojave suzbiju u zdravstvenom sistemu – kaže Goran Mlinarević, direktor Doma zdravlja Modriča.

U policiji kažu da su preduzete sve zakonske radnje i da je tužilac za maloljetnike naredio da se protiv prijavljenog lica pokrene prekršajni postupak jer, po njegovom mišljenju, događaj nema obilježja krivičnog djela.

– Ogorčen sam kao i svaki roditelj, tako se osjećam, pravdu ne mogu uzeti u svoje ruke, moram odgovarati – dodaje otac maloljetnice.

Modričani su uznemireni ai traže da se Darko Elez najoštrije kazni.

– Mislim da je psihopata, strašno, ja sam bila više puta u Domu zdravlja i bukvalno sam bježala od njega jer je takav čovjek, ja ga dobro znam… Takvi ljudi nisu za druženje, šetnje među ostalim svijetom. Ja bi ga zatvorio u ludnicu, ništa drugo… Pa ja mislim da treba hitno u zatvor, ništa drugo – samo su neki od stavova stanovnika Modriče.

Kako se nezvanično saznaje od radnika Doma zdravlja, Elez je zbog sličnihispada već bio disciplinski kažnjavan. Bio je čak i udaljen sa posla, ali ga je sud vratio.

Izvor: Glas regije i RTRS (VIDEO)

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...