Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pušteni u saobraćaj putevi u Madžarevcu i Botajičkoj Rijeci *(VIDEO)

Pušteni u saobraćaj putevi u Madžarevcu i Botajičkoj Rijeci *(VIDEO)

MODRIČA – U Madžarevcu i Botajičkoj Rijeci su pušteni u saobraćaj asfaltirani putevi ukupne dužine 1.450 metara, čiju izgradnju su sa 74.289 KM finansirali opština Modriča i domaćinstva ovih zaselaka u mjesnim zajednicama Dugo Polje i Botajica.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je sinoć da je asfaltiranjem 950 metara puta u Madžarevcu i 500 metara puta u Botajičkoj Rijeci završena izgradnja ukupno 8.000 metara puteva kroz ova naselja, koja je započeta prije šest godina.

Модрича - пуштен у саобраћај пут у Б– Saobraćajnice su izgrađene zahvaljujući volji i upornosti mještana, te uz pomoć opštine i mjesnih zajednica Dugo Polje i Botajica – rekao je Krekić.

On je napomenuo da su opština i mještani, po principu “marka na marku”, u izgradnju puteva uložili ukupno 470.000 KM.

Модрича - пуштен у саобраћај пут у М– Asfaltiranjem puteva poboljšaće se komunikacija ovih sela sa centrom Modriče, olakšaće se život ljudima i, nadam se, zadržati mladi na ovom prostoru – rekao je Krekić.

Predsjednik Mjesne zajednice Dugo Polje Radovan Milinković rekao je da je asfaltiranjem posljednje dionice u Madžarevcu završeno planiranih 5.5000 metara saobraćajnice u čijoj neposrednoj blizini je 30 domaćinstava, od kojih pola pripada Mjesnoj zajednici Botajica.

– Madžarevac ima 15 učenika koji pohađaju osnovnu školu u Dugom Polju – istakao je Milinković.

Mještanin Botajičke Rijeke Zoran Smiljić istakao je da 50 domaćinstava, koliko živi u ovom zaseoku, bez podrške opštine ne bi uspjelo asfaltirati put čija je dužina, sa novom dionicom, 2.500 metara.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...