Home / NOVOSTI / HRONIKA / PUNA PODRŠKA KREKIĆU U DALJEM RAZVOJU MODRIČE *(TONSKI PRILOG)

PUNA PODRŠKA KREKIĆU U DALJEM RAZVOJU MODRIČE *(TONSKI PRILOG)

Poseta predsednika Vlade Republike Srpske

PUNA PODRŠKA KREKIĆU U DALJEM RAZVOJU MODRIČE
Uskoro izgradnja nasipa vrednog 8 miliona maraka

MODRIČA – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković boravio je danas u radnoj poseti Modriči, gde je sa rukovodstvom ove opštine razgovarao o dinamici započetih projekata i planiranim investicijama u narednom periodu. Višković je boravak u Modriči iskoristio za otvaranje poslovno – proizvodnog pogona Alfe, fabrike za proizvodnju obuće.
Nakon sastanka u opštinskoj administraciji, Radovan Višković je istakao da je upoznat sa prioritetima ove lokalne zajednice i dinamici realizacije započetih projekata.
„U majskim poplavama Vlada je interventno reagovala, očišćen je zapadno – laterarni kanal koji je u velikoj meri zaštitio Modriču. Izgradnja nasipa u naselju Dobor je projekat koji ćemo staviti u prioritet Voda RS, koji će se finansirati iz kredita Svetske banke, a čija je vrednost oko 8 miliona KM. Njegovom izgradnjom grad će biti zaštićen od poplava. U Modriči se realizuju i drugi manji infrastrukturni projekti kao što je novi kružni tok koji će biti završen u narednih dvadesetak dana. Modriča je bila i u projektu vodovodno – kanalizacione mreže gde je obezbeđeno 5 miliona KM ali postoji potreba za nastavkom projekta. Razgovarali smo i o životu u Modriči, socijalnim kategorijama, zaposlenosti i drugim pitanjima“, istakao je Višković.
Zahvalivši institucijama RS što pružaju podršku razvoju ovog dela zemlje, načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da su mnogi projekti u najavi.
„Akcenat je bio na realizaciji velikog projekta, a to je izgradnja nasipa u novom naselju kao i o projektu slivne mreže kroz grad. U toku je realizacija takođe bitnog projekta a to je izgradnja nove kružne raskrsnice za koju su sredstva obezbedili upravo Vlada RS i Putevi RS. To su sve projekti koji doprinose da Modriča bude lep grad za življenje“, kaže Krekić.

Višković otvorio novi pogon

Premijer Republike Srpske otvorio je poslovno – proizvodni pogon u fabrici obuće „Alfa“.
„Baviti se proizvodnjom nije nimalo lako, ali hvala ovakvim ljudima, ljudima koji imaju viziju, snage i volje. Vlasnik je čovek koji je mnogo godina proveo u inostranstvu i finansijski obezbedio sebe i svoju porodicu. Ovo je respektabilan pogon. Vlada RS i ja lično dajemo punu podršku ovakvim ljudima i kolektivima“, poručio je Radovan Višković.


Fabrika obuće „Alfa“ proizvodi obuću za inostrano tržište i do sada je zapošljavala 480 radnika, potvrdio je Ilija Jevtić.
„U novom pogonu biće smešten deo montaže koji proizvodimo za poznatu austrijsku marku obuće. Radi se o ortopedskoj obući. Biće posla za novih 80 radnika“, rekao je Jevtić.
Čestitajući menadžmentu Alfe otvaranje novog pogona, načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da Modriča na ovaj način povećava stopu zaposlenosti.
„Danas otvaramo novi pogon a za nekih mesec dana i novi tržni centar koji će takođe zaposliti veći broj radnika“, rekao je Mladen Krekić.
Premijer Višković obećao je podršku Vlade RS i za buduće projekte koji su planirani u ovoj lokalnoj zajednici, kako kroz budžetska sredstva Vlade RS, tako i kroz zajedničko apliciranje projekata za odobravanje kreditnih sredstava pod povoljnim uslovima.

Slađan JEREMIĆ

MODRIČA – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković boravio je danas u radnoj poseti Modriči, gde je sa rukovodstvom ove opštine razgovarao o dinamici započetih projekata i planiranim investicijama u narednom periodu. Višković je boravak u Modriči iskoristio za otvaranje poslovno – proizvodnog pogona Alfe, fabrike za proizvodnju obuće.

Prilog pripremio Slađan Jeremić:

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...