Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta predsjednika Vlade RS Modriči *(FOTO+VIDEO)

Posjeta predsjednika Vlade RS Modriči *(FOTO+VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković boravio je danas 10. jula 2019. godine u radnoj posjeti opštini Modriča i održao sastanak sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem u zgradi Opštine. Sastanku su prisustvovali saradnici predsjednika Vlade i načelnika opštine.

Na sastanku je razgovarano o prioritenim projektima kada je u pitanju opština Modriča a to su izgradnja nasipa u novom naselju, kišna kanalizacija, izgradnja kružne raskrsnice, asfaltiranju puteva, stanju socijalnih kategorija i drugim važnim pitanjima.

„Danas sam upoznat sa kratkoročnim i dugoročnim planovima opštine Modriča, koji su to prioritetni infrastrukturni projekti i na koji način se mogu realizovati. U majskim poplavama Vlada je interventno reagovala, očišćen je zapadno – laterarni kanal koji je u velikoj mjeri zaštitio Modriču. Izgradnja nasipa u naselju Dobor je projekat koji ćemo staviti u prioritet Voda RS, koji će se finansirati iz kredita Svjetske banke a čija je vrijednost oko 8 miliona KM. Njegovom izgradnjom grad će biti zaštićen od poplava. U Modriči se realizuju i drugi manji infrastrukturni projekti kao što je novi kružni tok koji će biti završen u narednih dvadesetak dana. Modriča je bila i u projektu vodovodno – kanalizacione mreže gdje je obezbijeđeno 5 miliona KM ali postoji potreba za nastavkom projekta. U pregovorima sa Svjetskom bankom pokušaćemo obezbijediti dodatna sredstva kako bi to pitanje bilo riješeno. Razgovarali smo i o životu u Modriči, socijalnim kategorijama, zaposlenosti i drugim pitanjima. Modriča je izgradnjom stambenih objekata napokon riješila problem kolektivnog smještaja“, istakao je premijer Višković.

„Za nas je danas jako srećan dan. Posjeta predsjednika Vlade nam mnogo znači. Zahvalio bih mu se za sve što je učinio za našu lokalnu zajednicu u vrijeme poplave. Razgovarali smo o svemu  što predstavlja problem za naš grad.  Akcenat je bio na realizaciji velikog projekta a to je izgradnja nasipa u novom naselju kao i o projektu slivne mreže kroz grad. U toku je realizacija takođe bitnog projekta a to je izgradnja nove kružne raskrsnice za koju su sredstva obezbijedili upravo Vlada RS i Putevi RS. To su sve projekti koji doprinose da Modriča bude lijep grad za življenje. Naravno da se ne može završiti sve što bi željeli ali je bitno da naš grad ide uzlaznom putanjom “, rekao je načelnik Krekić.

Nakon sastanka u Opštini delegacija je prisustvovala otvaranju novog pogona u firmi „Alfa“ d.o.o. vlasnika Ilije Jevtića i obilježavanju 30 godina postojanja firme. Svečanu traku su presjekli predsjednik Višković, načelnik Krekić i vlasnik Ilija Jevtić.

„Danas otvaramo pogon u kome će biti smješten dio montaže koji proizvodimo za poznatu austrijsku marku obuće. Radi se o ortopedskoj obući. U mojoj firmi zapošljavam 480  radnika a otvaranjem novog pogona dodatnih 80“, rekao je Jevtić.

Nakon obilaska postrojenja predsjednik Višković je izjavio: „Baviti se proizvodnjom nije nimalo lako ali hvala  ovakvim  ljudima, ljudima koji imaju viziju, snage i volje. Vlasnik je čovjek koji je mnogo godina proveo u inostranstvu i finansijski obezbijedio sebe i svoju porodicu ali iz ljubavi i patriotizma prema svom gradu on se vratio i napravio pogon koji je zaista respektabilan. Vlada RS i ja lično dajemo punu podršku ovakvim ljudima.“

„Otvaranjem novog pogona povećavamo stopu zaposlenosti. Koliko je to značajno govori i prisustvo predsjednika Vlade koji je došao da otvori pogon i čestita vlasniku. Danas otvaramo novi pogon a za nekih mjesec dana i novi tržni centar koji će takođe zaposliti veći broj radnika“, rekao je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

… u pripremi !

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...