Home / NOVOSTI / HRONIKA / PROMOCIJA ŠAMPIONA: Mladost i Alfa Modriča biju bitku za bodove i titulu

PROMOCIJA ŠAMPIONA: Mladost i Alfa Modriča biju bitku za bodove i titulu

MODRIČA – Gde ljudi odlučuju, uvek ljudsko pobedi. U Donjoj Slatini bi trebao pobediti fudbal, rivalstvo je zdrav način da se u sportu ode najdalje, a izjave koje stižu iz dva tabora bude nadu u dominaciju one lepše strane najpopularnijeg sporta – u fudbalsku čaroliju!

Trener Mladosti, tima koji je duboko zagazio u devetu deceniju postojanja, gospodin od glave do pete, fudbalsko ime i sportski stvaralac za pedigreom, Nihad Kadić, najavljuje trijumf sporta i mladosti.

„U ime celog kolektiva mogu da obećam da će u derbiju drugoligaškog zapada doći do dominacije korektnosti, fer-pleja. Znaćemo da pokažemo sav respekt prema Modriči. Naše komšije imaju odličan tim, kompaktnu ekipu, taktički dobro stoje u polju. Ako od Alfa Modriče izgubimo, čestitaćemo. Ako pobedimo, taj trijumf će biti slađi jer smo savladali možda i boljeg od sebe“, govori Nihad Kadić, trener Mladosti.

Gospodin se rađa i dograđuje kao ličnost. Kadić to jeste i na terenu i izvan njega.

„Nema nikakvih tenzija. To su naše komšije. Treneri tima iz Modriče su moji prijatelji, a onda i kolege. Jedemo isti hleb koji je često sa sedam kora. Inače, Modričane sam gledao protiv šamačkog Borca. Odličan tim, za svako poštovanje. Biće ovo u Donjoj Slatini dan sporta, praznik fudbala“, poručio je Kadić.

U taboru gostiju duel u Posavini ne doživljavaju kao meč sezone, ali mogao bi da otkloni veliku dilemu.

„Imam izuzetno poštovanje prema kolegi Kadiću. Poštujem Mladost i neka bude da su favoriti. Ova utakmica ne rešava pitanje šampiona, ali može mnogo toga da odredi u nastavku sezone. Igraćemo na pobedu, jedni o drugima sve znamo. To su dve daleko najbolje ekipe u drugoligaškoj konkurenciji, u zapadnoj diviziji. Za oba tima ima mesta u Prvoj ligi. Nadam se da ćemo to biti mi. Dakle, Mladosti uloga favorita i svako poštovanje, ali se nadam našem trijumfu iako neće nastupiti Nemanja Ilić i Jovan Vujanić zbog povrede, a pod velikim znakom pitanja je iskusni Nenad Lazareski“, rekao je kormilar Modričana Drago Svitlica.

Goran Lukić je prebrodio povredu, vraća se u tim.

„Želim da pomognem saigračima da dođemo do celog plena. Mi smo sigurno da bi pobeda u Donjoj Slatini širom otvorila vrata prvoligaškog društva. Imamo kvalitet, ali imaju ga i u Mladosti. Verujem da ćemo slaviti i da ćemo biti korak bliže cilju“, poručio je Lukić.

Uz Neđu Šuku, od Nebojše Prljete se u taboru gostiju očekuje i najviše.

„Fudbal je zanimljiv kada se pobeđuje. Lepa igra ko je na valjan način konzumira. Ovo proleće smo obojili sugestivnim izdanjima, pa bi valjalo da savladamo i Mladost. Nije loše da se uzme i bod. Neće biti lako, to svi znamo. Ipak, budemo li imali optimalne uslove za igru, a kažu da će i vremenske prilike poslužiti, onda ćemo dati doprinos jednoj lepoj fudbalskoj predstavi“, obećao je Prljeta.

Očekuje se praznik fudbala u Posavini…

Slađan JEREMIĆ

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...