Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Održan Dan otvorenih vrata za buduće studente *(VIDEO)

MODRIČA: Održan Dan otvorenih vrata za buduće studente *(VIDEO)

MODRIČA – Srednjoškolski centar “Jovan Cvijić” iz Modriče organizovao je danas Dan otvorenih vrata na kojem su maturantima predstavljeni studijski programi 13 visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Direktor Srednjoškolskog centra Novka Marković rekla je novinarima da su predstavnici visokih škola i fakulteta prikazali budućim studentima studijske programe koje mogu da pohađaju u akademskoj 2018/19. godini.

– Pozitivna iskustva Dana otvorenih vrata, koji smo prvi put organizovali prošle godine, uticala su na to da i za ovu generaciju maturanata organizujemo predstavljanje visokih škola i fakulteta iz Banjaluke, Brčkog, Bijeljine, Doboja, Istočnog Sarajeva, te Beograda i Tuzle – navela je Markovićeva.

Модрича - СШЦ "Јован Цвијић" - Дан от


Ona je istakla da Centar “Jovan Cvijić” ima ukupno 159 maturanata, od kojih 64 maturanta Gimnazije i 95 maturanata Tehničke škole.

Markovićeva je naglasila da mladi imaju mnogo dilema i pitanja, te da se nada da će im današnja manifestacija pomoći da donesu jednu od najvažnijih odluka u životu.

Predstavnici visokih škola i fakulteta istakli su da je ova manifestacija dobar način da se budući brucoši na vrijeme upoznaju sa visokoškolskim ustanovama, njihovim fakultetima i studijskim programima.

Maturant Opšte gimnazije Amila Mujić rekla je da je pred njom i njenim vršnjacima period u kojem moraju da donesu tešku odluku.

– Nije lako da se opredijelimo za to da li da upišemo fakultet koji volimo ili onaj koji nudi veće mogućnosti za zaposlenje – navela je Mujićeva.

Izvor: Glas regije

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...