Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Policajci ugostili učenike osnovnih škola

MODRIČA: Policajci ugostili učenike osnovnih škola

MODRIČA – U Policijskoj stanici Modriča danas je povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, organizovan Dan otvorenih vrata i druženje sa grupom učenika osnovnih škola u Modriči.

Komandir Stanice policije Modriča Miloš Radić rekao je da je grupi učenika nižih razreda osnovnih škola “Sutjeska” i “Sveti Sava” predstavljen rad policijskih službenika, kao i dio tehničkih sredstva i oprema kojom raspolažu policajci u obavljanju svojih zadataka.

Модрича - Дан отворених врата


– Djeca su uz neposredan kontakt sa policijskim službenicima na slikoviti način, prilagođen njihovom uzrastu, upoznata o ulozi policije u zaštiti građana i njihovoj bezbjednosti – istakao je Radić za Srnu.

On je naglasio da je sa djecom razgovarano i o pravilima ponašanja u saobraćaju i postupcima djece kada im je ugrožena bezbjednost.

Radić je napomenuo da se na ovaj način policija približava djeci, te da se kod njih stvara osjećaj važnosti policije.

Posebno iteresovanje djeca su pokazala za opremu.

– Dozvolili su nam da uđemo u policijsko vozilo, upalimo sirene i rotaciona svjetla, a vidjeli smo i sredstva za razgovor policajaca – istakli su mališani nakon posjete Policijskoj stanici.

Izvor: Glas regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...