Home / NOVOSTI / HRONIKA / Promocija relizovanih projekata *(TONSKI PRILOG)

Promocija relizovanih projekata *(TONSKI PRILOG)

Za deset godina 85 projekata –
Do sada uloženo 308.346 KM

MODRIČA – U Modriči je održana prezentacija realizovanih projekata Omladinske banke Modriča za prošlu godinu. U protekloj deceniji u ovoj lokalnoj zajednici realizovano je 85 projekata vrednosti 308.346 maraka.

Ukupna vrednost odobrenih projekata u prošloj godini iznosila je 39.219 maraka, od čega je Opština izdvojila 23,007 maraka, a Fondacija Mozaik 16.212 maraka.

Među realizovanim projektima je i omladinski hostel „Hotar“ u Tarevcima.

„Krajnji cilj je to. Osnažili smo omladinu na polju volonterizma i imali smo snažnu podršku MZ Tarevci i opštine Modriča. Hostel će služiti da primamo ekskurzije tokom naših manifestacija za čitavu godinu i da gosti imaju gde da borave, ako to žele“, rekla je Adela Mulić.

NIKOLA SAVIĆ I BELMA RIZVANOVIĆ


Projekat za decu sa posebnim potrebama

Jedan od projekata je i mesto za druženje i odmor u selu Koprivna.

„Naš projekat je uključio postavljanje igrališta za decu sa posebnim potrebama, te školske i predškolske dece. Cilj je bio socijalizacija i druženje dece svih uzrasnih kategorija i zahvalni smo svima koji su nam pomogli“, rekao je Marko Maksimović.

Predstavnica Fondacije Mozaik Belma Rizvanović zahvalnicu je uručila i opštini Modriča. Zamenik načelnika Modriče Nikola Savić ocenio je saradnju sa Fondacijom Mozaik dugu deceniju izuzetno uspešnom.

„Pozvali smo mlade da aktivno učestvuju i odlučuju. Da daju doprinos lepšem i zdravijem životu u naseljima gde žive i borave“, rekao je Savić.

U proteklih deset godina realizovano je 85 projekata ukupne vrednosti 308.346 maraka.

Slađan JEREMIĆ

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...