Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA ZASLUŽUJE PREMIJER LIGU

MODRIČA ZASLUŽUJE PREMIJER LIGU

Nenad Lazareski, poznato fudbalsko ime, priželjkuje nove trijumfe

MODRIČA – Makedonski Srbin ili srpski Makedonac, najmanje je važno. Daleko je važnije da je Nenad Lazareski čestit čovek i poznati fudbaler. Iza njega je blistava karijera, a ispred je želja kao okean velika – Modriča u Premijer ligi BiH!

„Modriča treba da igra u Premijer ligi BiH, a ne po drugoligaškim prćijama. Čast ljudima koji vode klubove i igračima iz drugoligaškog stepena takmičenja. Međutim, pogledajte istorijat Modriče i sve će vam biti jasno. Biti na pragu Lige šampiona Evrope, pa nisko pasti… Uh, jeza me hvata i moj najteži trenutak u karijeri je kada smo iz Prve lige Republike Srpske morali u niži rang“, govori Nenad Lazareski.

Bio je kao oko brzo levo i desno krilo, a u poslednje vreme ističe se na mestu desnog beka. Dakle, univerzalac sa prebogatim iskustvom.

„Igrao sam na Novi Sad, pa Lokmotivu iz Moskve, sofijsku Slaviju, čačanski Borac, OFK Beograd, Radnik iz Sombora, Inđiju i Modriču. Nastupao sam i za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Čovek sam sa pregršt uspomena“, prelistava po sećanjima Lazareski.

Svaki sportista pamti najblistavije i najtužnije trenutke. Sve je smešteno u duši i srcu. Čuva se svojski da bi trajalo, ako ne može drugačije.

„Potpis za Lokomotivu iz Moskve sa 19 godina i nastup na šampionatu kontinenta za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore u Republici Irskoj 2006.godine su moje velike dragocenosti. One mi stvaraju osećaj ponosa, sreće, radosti. Daju mi snagu da idem napred. Isto tako, najviše sam tugovao kada je Modriča ispala u Drugu ligu RS. To se ne zaboravlja. Peče, prži, boli. Nikako da prođe, iako vreme čini svoje“, nastavlja poznati as.

U Modriči više nije stranac. Tu ga svi doživljavaju svojim. On veruje svima, njemu veruju svi.

„Fenomenalno mi je u Modriči. Ovde sam stekao mnogo prijatelja. Baš se lepo osećam ovde. Sa jedne strane, korene vučem iz Gostivara. Rođen sam u Novom Sadu. Čast i njima, volim ih, ali Modriča je meni nešto posebno. Samo da u maju prvi prođemo kroz cilj, pa da se u prvoligaškom društvu planira povratak u Premijer ligu BiH. Odlično poznajem predsednika Petra Jelića, sve što je naumio to je i ostvaruio. Uspeće i sada, sa nama svima koji smo u i oko kluba. Zaslužili smo to“, zaključio je Nenad Lazareski.

I uspeh se zaslužuje…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...