Home / NOVOSTI / BiH / PRIZIVA NOVE USPEHE: Bojan Tripić u izvanrednoj formi, uzdanica Alfa Modriče

PRIZIVA NOVE USPEHE: Bojan Tripić u izvanrednoj formi, uzdanica Alfa Modriče

MODRIČA – Golman koji podseća na „staru gardu“, a još svež, mlad i – gladan trofeja! A osvajao je prvenstva i kupove, pozivan u državni tim, proglašavan najboljim onda kada je to bilo i najteže.
Jednostavno – Bojan Tripić!

– Sa 37 godina shvatam da nije ostalo još mnogo sezona da boravim među stativama. Ipak, ako zdravlje posluži, verujem u pet narednih šampionata da mogu ostati standardni čuvar mreže Alfa Modriče – započeo je svoju priču Bojan Tripić.

U Modriči je ponikao i stasao. Izrastao u velikana.

– Moja radost je tim veća ako ljudi pamte moj doprinos nekadašnjim uspesima. Bili smo prvaci i osvajači Kupa Republike Srpske, pa prvaci i osvajači Kupa BiH, igrali smo na međunarodnoj sportskoj sceni. Bili smo tim, igrala je Modriča najlepši fudbal u BiH. Da, to je sada prošlost. Ipak, ponosni smo na to doba i nadamo se da ono može ponovo doći – prelistava po uspomenama ovaj sportista.

BOJAN TRIPIC

Branio je mrežu i Čelika iz Zenice, čuvao je gol Rudara iz Prijedora, ali pre i psole toga bio je i ostao ikona fudbalske Modriče. I njen „Lav Jašin“.

– Modriča mi je dala sve. Prvo radovanje, neizmernu sreću, suze radosnice, tihi jad i patnju, sve. Verujem da sam se odužio briljantnim partijama. Sa setom mogu da pričam o vremenima kada smo dominirali. Da nam je poživeo predsednik Milan Jelić, gde bi nama bio kraj?! Ovako, njemu slava i na nebesima, a nama ostaje da idemo dalje. Bili smo pali na niske grane, ali one su ponovo olistale i ispod krošnje novih nada i pokušaja rastu plodovi optimizma da se vraćamo na staze stare slave. Hoću da kažem da plodovi ne padaju daleko od stabla, pa tako je i Petar Jelić postao uspešan i svakim danom sve napredniji. Predsednik će, sa saradnicima, ovaj klub vratiti u Prvu ligu Republike Srpske – uveren je on.

Alfa Modriča je prva na drugoligaškom „zapadu“. Jedni joj se dive, drugima je ona „oskoruša u grlu“.

– Mi moramo gledati u svoje dvorište. Vredno smo trenirali i očekujemo u prvoj polovini juna meseca da prvi prođemo kroz cilj. Neki će nam se diviti, neki će nas sputavati, ali ako budemo najkvalitetniji i najuporniji ništa nas neće pokolebati. Treba rušiti prepreku za preprekom. Svakom pružiti ruku, sve poštovati, ali sebi verovati i najviše. Želim da izborimo povratak u prvoligaško društvo, a onda da se borimo za plasman u Premijer ligu BiH. Naš klub će 2022.godine obeležiti vek postojanja. Slavljeniku bi trebalo čestitati novim podvizima, a onda ću i ja biti spreman za golmansku penziju. Uvek ću ostati u sportu jer fudbal je ona vrsta ljubavi koja nikada ne prolazi – zaključio je Bojan Tripić, jedinica Alfa Modriče.

As koji dominira i ne prolazi…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...