Home / NOVOSTI / BiH / Održano predavanje za voćare

Održano predavanje za voćare

Predavanjem za voćare, 14. marta 2018. godine nastavljena je „Zimska škola za obrazovanje poljoprivrednika“  u organizaciji Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča i Resora za pružanje stručnih usluga u poljopriredi Doboj.

U voćnjacima poljoprivrednih proizvođača Sarvan Sakiba i Mehić Zevdžeta  održan je praktični vid predavanja, orezivanje zasada trešnje i šljive.

„Ovom prilikom želimo da ukažemo na greške koje se dešavaju pri rezidbi i neke osnovne korekcije koje mogu pomoći poljoprivrednim proizvođačima da imaju bolji, kvalitetniji i krupniji plod  koji se traži na tržištu. Čitava Trebava ima povoljnu klimu i  u svom zemljištu veliku količinu kalija što je veoma dobar preduslov za uzgoj koštičavog voća“, izjavio je Aleksandar Popović, predstavnik Resora za pružanje stručnih usluga u poljopriredi Doboj.

„Prije sedam godina sam oformio šljivik i trenutno u njemu imam oko 400 komada sadnica. Ova predavanja nam mnogo znače jer stičemo nova znanja“, rekao je Mehić Zevdžet.

„U voćnjaku imam oko 3 000 sadnica. Nadam se da ove godine nećemo imati problema sa vremenskim prilikama a dugoročne prognoze obećavaju, mada nikad se ne zna. Pomoć stručnih lica nam mnogo znači i smatram da bi češće trebali organizo9vati ovakva predavanja“, izjavio je Sakib Sarvan.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...