Home / NOVOSTI / HRONIKA / Privrednim preduzećima 14 miliona KM iz Fonda solidarnosti

Privrednim preduzećima 14 miliona KM iz Fonda solidarnosti

MODRIČA – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da će u narednih sedam dana u okviru Fonda solidarnosti Republike Srpske biti donesena odluka o usmjeravanju 14 miliona KM za pomoć privrednim preduzećima koja su pretrpjela štetu u prošlogodišnjim poplavama, u opštinama koje nisu do sada koristile ta sredstva.

On je istakao da je i Modriča među tim opštinama.

Đokić, koji je sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem danas posjetio opštinu Modriča, rekao je novinarima da je sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem i njegovim saradnicima razgovarano o stanju u privredi Modriče i perspektivama razvoja privrede u tom dijelu Srpske.

– Zabrinjava nas česta pojava da se otpuštaju radnici u Rafineriji ulja Modriča – rekao je Đokić nakon sastanka i najavio da će uskoro razgovarati sa odgovornima u “Optima grupi” kako bi se pronašli načini za rješavanje problema.

Đokić je istakao da je cilj Ministarstva i Vlade Srpske očuvanje radnih mjesta u Rafineriji ulja Modriča koja je kroz dugu istoriju, kako je istakao, “hraniteljica” za opštinu Modriča.

On je napomenuo da razumije tržišne principe, ali i da očekuje od odgovrnih ljudi u “Optima” grupi da će imati razumijevanje i zaustatiti proces otpuštanja radnika.

Đokić je naglasio da je sa rukovodstvom opštine razgovarano i o koncesionim aktivnostima koje se vode na prostoru Modriče za izgradnju mini hidro-centrale na rijeci Bosni.

– Aktivnosti se ne odvijaju dinamikom kavu očekujemo u Ministarstvu – rekao je Đokić i najavio razgovor sa investitorom o namjerama i mogućnostima realizacije ugovora, odnosno raskidanju ugovora.

Đokić je najavio i mjere pooštrene kontrole eksploatacije kamenih agregata iz rijeke Bosne na prostoru Modriče i Vukosavlja.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...