Home / NOVOSTI / HRONIKA / Primopredaja novog vatrogasnog vozila *(VIDEO)

Primopredaja novog vatrogasnog vozila *(VIDEO)

Danas, 23. septembra 2020. godine  organizovana je primopredaja novog vatrogasnog vozila za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča. Vozilo je nabavljeno na osnovu projekta i plana opremanja vatrogasnih jedinica odobrenog od strane Vatrogasnog Saveza Republike Srpske i Vlade Republike Srpske.

Primopredaji je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predstavnici Vatrogasnog Saveza Republike Srpske, dobavljača „SV Company“ DOO Trn-Laktaši i predstavnici TVJ Vatrogasno Modriča.

„Zahvalio bih se Vatrogasnom savezu što su obezbijedili sredstva za kupovinu novog vatrogasnog vozila.  Naša vatrogasna jedinica je dobro opremljena. Nedostaje određena oprema za gađenje požara na većim visinama, koju ćemo u narednom periodu nabaviti. Novo vozilo će dodatno pojačati bezbijednost građana lokalne zajednice, kada su u pitanju požari, ali i druge elementarne nepogode“, istakao je načelnik Krekić.

Radi se o novom kombinovanom  vatrogasnom vozilu sa pripadajućom  nadogradnjom. Vozilo je marke „IVECO EUROCARGO“, kapaciteta 5000 l vode i 300 l pjenila. Opremljeno je pumpom od 3000 l/min kod 10 bara i posjeduje 2 vitla za brzu navalu srednjeg i visokog pritiska. Na krovu se nalazi top za gašenje 2000 l/min dometa 70 metara. Na vozilo se nalazi vitlo za izvlačenje snage 5800 kg sa 30 metara sajle.  Vrijednost vozila je 360.942,66 KM od čega je Vatrogasni savez finansirao 300.000 KM, a Opština Modriča 60.942,66 KM.

„Vatrogasci Modriče su bogatiji za još jedno savremeno vatrogasno vozilo. Želja mi je da ga što manje upotrebljavaju u teškim situacijama, ali treba da su spremni odgovoriti na sve izazove. Vatrogasni savez Republike Srpske  je od svog postojanja nabavio preko 300 vozila za potrebe vatrogasnih jedinica Republike Srpske“, izjavio je Nebojša Miljuš, potpredsjednik Vatrogasnog saveza.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Modriča u svom sastavu broji 16 zaposlenih, zajedno sa starješinom. Vatrogasci su opremljeni zaštitnim interventnim odijelima za gašenje požara i dišnim izolacionim aparatima za zadimljene prostore. Vozni park osim novog vozila broji još sedam vozila, od čega je pet vozila za gašenje požara.

„Zahvaljujući Vatrogasnom savezu Republike Srpske i opštini Modriča opremili smo se sa novim i modernim vatrogasnim vozilom. Vozilo nam je bilo neohodno za prostore gdje do sada nismo mogli da dođemo, pogotovo u zimskom periodu. Sada možemo prići svakom mjestu. Vatrogasna jedinica je sada spremna za sve vrste intervencija. Nadam se da ćemo u narednom periodu izgraditi novi vatrogasni dom, gdje bi mogli držati svu vatrogasnu opremu“, rekao je starješina TVJ Vatrogasno Dragan Stjepanić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...