Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem Ivane Simić, urednice RTL televizije

Prijem Ivane Simić, urednice RTL televizije

Danas, 17. septembra 2020. godine načelnik opštine Mladen Krekić primio je Ivanu Simić, urednicu RTL televizije iz Kelna (Njemačka). Sastanku je prisustvovala i Jelena Antić, voditeljica Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama.

Zahvaljujući Ivani Dnevni centar je uspio dobiti sredstva od RTL televizije za realizaciju projekta „Unapređenje psihomotornih sposobnosti – Rekreativno sportski kutak“. RTL televizija svake godine prikuplja sredstva za djecu sa posebnim potrebama. Imenovana je stupila u kontakt sa Dnevnim centrom za djecu sa posebnim potrebama u Modriči gdje su zajedno dogovorili projekat za apliciranje. Zatim je Ivana projekat predstavila svojim šefovima te je on odobren. Vrijednost projekta je oko 4 hiljade eura.

Cilj projekta je unapređenje uslova za boravak lica ometenih u razvoju odnosno opremanje sportsko rekreativnog kutka u dvorištu Dnevnog centra kao i nabavku opreme rekvizita za unutrašnju upotrebu koji će doprinijeti boljem psihomotormom razvoju djece, inividualnom i grupnom radu sa djecom.

Ivana Simić ima 34 godine, završila je gimnaziju, zatim studirala i završila Germanistiku i filozofiju na elitnom univerzitetu RWTH Achen. Pored fakulteta, radila je za novine i za radio stanice. Uvijek je imala želju da radi za RTL televiziju pa je posle fakulteta prvo dobila posao kod jedne manje TV-kuće koja režira emisije za RTL, a nakon dvije godine rada u toj firmi prešla je na RTL televiziju. Puna entuzijazma, voli svoj posao i radi na mjestu urednika emisija različitih žanrova. Za jednu emisiju je vodila intervjue sa njemačkim glumcima i pjevačima, a trenutno režira dokumentarnu emisiju o jednoj muzičkoj grupi. Ujedno režira njemačke emisije „Die 25“ i „Die 100“.

Ivana, porijeklom Modričanka je presretna što ima priliku da pomogne svom rodnom gradu i djeci iz Modriče.

Ovom prilikom načelnik Krekić se zahvalio Ivani na tome što misli na svoj rodni grad iako ne živi tu, kao i na pomoći i doprinosu koji je ona dala kako bi se uspješno realizovao ovaj projakat.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...