Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem porodica koje su u 2017. godini dobile treće, četvrto ili naredno dijete *(VIDEO)

Prijem porodica koje su u 2017. godini dobile treće, četvrto ili naredno dijete *(VIDEO)

Načelnik opštine Mladen Krekić 22. juna 2018. godine u Srpskom kulturnom centru organizovao je prijem za porodice koje su u 2017. godini dobili treće, četvrto ili naredno dijete. Na području opštine Modriča u 2017. godini 33  majke su rodile treće, četvrto ili naredno dijete.

Opština Modriča preduzima niz aktivnosti na unapređenju uslova života, obrazovanja i vaspitanja mladih na području naše opštine. Unazad nekoliko godina opština izdvaja određena sredstva za podsticaj nataliteta. Finansijski je pomogla veći broj bračnih parova u postupku vantjelesne oplodnje. U budžetu opštine za 2018. godinu planirano je  izdvajanje od 10.000 KM za podsticaj nataliteta.

Na današnjem prijemu načelnik je uručio skromne poklone porodicama, čestitao im i poželio puno sreće i zdravlja i rekao: “Ovo je jedan prelijep skup najmlađih stanovnika našeg grada. Sala je puno veselja. Volio bih da je mnogo više djece koja su rođena kao treće, četvrto ili naredno dijete.  Željeli smo da pružimo podršku ovim porodicama i uručimo skromnu novčanu pomoć kao znak pažnje i poštovanja.“

Pomoć Opštine se ogleda i kroz stipendiranje studenata, ulaganja u stvaranje boljih uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama, dodjeli nagrada vukovcima osnovnih i srednjih škola i učenicima za osvojene zapažene rezultate u vannastavnim aktivnostima, pomoć za nabavku udžbenika, prevoza učenika, za realizaciju projekata Omladinskog parlamenta, paketići za prvačiće i niz drugih vidova pomoći.

“Imam troje djece i mnogo sam srećna. Nije ih teško odgajati, potrebno je samo puno ljubavi“, izjavila je Dejana Vuković.

„Mnogo volim djecu i zato mi nije teško odgajati petoro djece“, rekla je Svjetlana Marković, majka petero djece.

Prijem su svojim nastupom uveličali mališani JPU “Naša radost” i modričke mažoretkinje.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...