Home / NOVOSTI / HRONIKA / Povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča – Šahovsko prvenstvo penzionera

Povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča – Šahovsko prvenstvo penzionera

Povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča, 22. juna 2018. godine u Srpskom kulturnom centru održano je Šahovsko prvenstvo u organizaciji Udruženja penzionera Modriča. Otvaranju prvenstva prisustvovao je načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima koji je povukao prvi potez i time zvanično otvorio Šahovsko prvenstvo za penzionere.

Načelnik Krekić je pozdravio prisutne, poželio im uspješno takmičenje i čestitao predstojeći praznik, Vidovdan.
„Danas imamo druženje penzionera kroz takmičenje u šahu. Uloga penzionera je veoma značajna jer mi danas uživamo u plodovima njihovog rada. Ove dane koji idu u susret predstojećem prazniku želimo da proslavimo sa svim generacijama našeg grada. Sve događaje organizujemo na jedan dostojanstven način, ne želeći nikoga da uvrijedimo“, istakao je načelnik Krekić.

Učestvovalo  je 11 takmičara koji su prošli kvalifikacije i izborili učešće na prvenstvu. Ostvareni su sledeći rezultati:

  1. mjesto – Slobodan Jelić
  2. mjesto – Petar Milošević
  3. mjesto – Savo Čajić i David Tanasić

Svi učesnici turnira su dobili zahvalnice a najbolji su dobili i skromne novčane nagrade.

Đorđe Nijemčević, predsjednik Udruženja penzionera u izjavi za medije je rekao:
“Penzioneri sa ovim šahovskim prvenstvom žele da daju jedan skroman doprinos opštini Modriča koja u ove dane obilježava Dan opštine, Vidovdan. Mi ćemo podržati sve aktivnosti koje se organizuju a posebno obilježavanje Proboja koridora, kako bi odali počast svim koji dadoše svoje živote za stvaranje Republike Srpske. Želimo da pošaljemo poruku mira svima narodima bez obzira koje su vjere i nacionalnosti. Zahvaljujem se medijima koji prate naš rad.”

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...