Home / NOVOSTI / HRONIKA / Humanitarna organizacija,, Srcem za Modriču“ nastavlja sa posjetama socijalno ugroženih porodica *(FOTO)

Humanitarna organizacija,, Srcem za Modriču“ nastavlja sa posjetama socijalno ugroženih porodica *(FOTO)

Nakon Vaskršnjih praznika Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ nastavila je sa obilazkom socijalno ugroženih porodica sa prostora Opštine Modriča.
Ovog puta obišli smo tri porodice iz samoga grada Modriča.

Po prvi put smo obišli Milenka Jaćimovića, koji živi sam u trošnom stanu. Milenko je po rođenju postao invalid, jer je po rođenju dobio meningitis koji je ostavio ogromne posljedice i na život kao i na zdravlje Milenkovo. Pored svih zdravstvenih problema, nesretnih 90-tih ratnih godina biva i zarobljen i sproveden u logor u Odžaku. O Milenku se brine brat Mile, koji pomaže zajedno sa suprugom da ništa ne fali Milenku u životu i da ima život dostojan čovjeka. Ovom prilikom uvidjeli smo potrebu renoviranja zidova koji su od vlage znatno oštećeni, kao i kupatila koje je vremenom dotrajalo. Milenko kao i njegov brat Mile zahvališe nam se što smo im donijeli ove namirnice, koje će svakako olakšati život ovome čovjeku. Pored standardnog paketa prehrambenih i higijenskih namirnica, ovaj put smo Milenku donijeli i paket posteljine koji smo dobili od naših donatora.

 

 

Nakon Milenka po drugi put obišli smo porodicu Žužulović, koju čine Nebojša sa sinom Draganom i ćerkom Tatjanom. Porodica Žužulović živi u veoma teškim uslovima u trošnom stanu koji zahtijeva potpunu rekonstrukciju. Porodica preživljava od Nebojšine penzije koja svakako nije dovoljna za normalan život ove porodice. Kako je i bilo obećano prilikom prošle posjete ovoj porodici je pored paketa hrane, putem Svetosavske omladinske zajednice Modriča dostavita je ovoj porodici i veš mašina koja im pomaže da ne peru veš ručno. Nevolje ovu porodicu ne napušaju, pored teške bolesti Nebojše koji se jedva kreće, sada ih je zadesila nevolja da im je se pokvario bojler te bi ga trebalo popraviti u skorije vrijeme jer sada vodu za ličnu higijenu griju na šporetu.

 

 

Takođe po drugi put smo obišli i porodicu Simić koja živi u nedovršenoj kući u izbjegličkom naselju. Porodicu Simić čine Slavko, supruga Zdravka kao i djeca, Nedo (20 godina) i Nedeljka (18 godina). Nakon teške i duge zime koju je ova porodica prezimila u ovako nedovršenoj kući u kojoj niko nije radio, dok je na radost svih ukućana bar Slavko uspio naći neophodni posao kako bi bar koliko toliko olakšao život ukućana.
–  “Djeca su vreć odrasla i završila školu, ali posao ne mogu naći. Kada bi uspjeli naći posao bilo bi nam kud i kamo lakše i mogli i završiti kuću. Slavko je se sada i zaposlio pa će nam biti bar malo lakše, jer zima bi duga a mi bez primanja ikakvih, jedino što ja uspjednem zaraditi na dnevnicama ili kada me neko pozove da pospremim i očistim kuću. Veliko hvala vama što ste nas sjetili, teško mi je da prihvatim od bilo koga pomoć ali vremena su teška pa moram je prihvatiti. Nadam se da će i nas Bog pogledati pa makar jedno dijete da se zaposli što bi mi puno značilo“ – reče nam Zdravka.

 

 

U ime Humanitarne organizacije ovu akciju su izvele dvije grupe naših članova zbog veoma lošeg vremena koje je bilo prošlih dana.
Ovom prilikom bili su prisutni omladinci: Boris Vuković, Kristina Objedović i Teodora Vidović kao i naši stariji članovi Aleksandar Zarić, Bojan Milešić i Mitar Kršić, na čemu im se zahvaljujemo. Takođe zaovu akciju posebno se trebamo zahvaliti svešteniku jereju Goranu Panjkovu koji nas je uputio na ove porodice ali zbog zauzetosti nije bio u mogućnosti da obiđe ove porodice.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...